Sport Centar

Sutra 10. simpozij “Nove tehnologije u sportu NTS 2017”

Početak međunarodne konferencije Nove tehnologije u sportu - NTS 2017 "Poduzetništvo i biznis u sportu" je u petak, 13. oktobra u 14 sati u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Sutra 10. simpozij “Nove tehnologije u sportu NTS 2017”

Ovogodišnja međunarodna konferencija okupila je 200 studenata i 38 profesora iz Austrije, Hrvatske, Italije, Grčke, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Mađarske, Litvanije, Holandije i Bosne i Hercegovine. Cilj Konferencije je internacionalizacija, poduzetništvo u sportu i međunarodno projektno djelovanje. Uporedo sa Konferencijom je sastanak konzorcija EU Erasmus projekta AtLETyC (dualne karijere vrhunskih sportista).

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu je lider po broju EU projekata Erasmus+ Sport na Univerzitetu u Sarajevu, Bosni i Hercegovini i regionu. Trenutno implementiramo četiri EU Erasmus projekta: SportGO, AtLETyC, MATCH i SAVE. Kao benefit dosadašnje međunarodne saradnje Fakultet sporta i tjelesnog odgoja će od iduće školske godine započeti internacionalni master studij na engleskom jeziku – Menadžment u sportskoj rekreaciji i turizmu sa domaćim i stranim predavačima.

Ovogodišnji NTS 2017 ima za cilj da osnaži sve naše internacionalne želje i podigne samopouzdanje mladih ljudi da hrabrije krenu ka studentskoj razmjeni, pisanju i implementaciji međunarodnih projekata. – Želja nam je da ovaj NTS osnaži Fakultet sporta i tjelesnog odgoja i Univerzitet u Sarajevu na međunarodnom nivou i da grad Sarajevo postane domaćin mnogim stranim studentima koji će svoje znanje potražiti i sticati na Univerzitetu u Sarajevu, saopćeno je iz OKBiH.

Poduzetnistvo i biznis u sportu
KOMENTARI

KOMENTARI