Sport Centar

Sušić: Volio bih, zbog mog Švabe, da Amar bude novi selektor

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler svih vremena i najuspješniji selektor BiH, Safet Sušić, otkrio je za Dnevni avaz ko je njegov favorit za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi Zmajeva.

Sušić: Volio bih, zbog mog Švabe, da Amar bude novi selektor

Među potencijalnim kandidatima Pape je  istakao da je za Amara Osima, koji je po njegovom mišljenju, ambiciozan trener željan dokazivanja. Osim toga, ima i još jedan poseban razlog zbog kojeg bi Sušić podržao nekadašnjeg trenera Željezničara.

“Iskreno, volio bih zbog mog Švabe, Ivice Osima, da Amar bude novi selektor”, rekao je Sušić za Dnevni avaz.

Što se tiče Mehe Kodre, koji je kandidat za novog selektora, Sušić smatra da mu dobro ide u švicarskom Servetteu i da bi imao problem zbog sina Kenana, koji je reprezentativni napadač BiH.

Legendarni fudbaler Sarajeva dotakao se i svog bivšeg kluba koji prati, te vjeruje da se Bordo tim može uključiti u borbu za titulu.

“Pratim ih i odlično im ide otkako ih je preuzeo Husref Musemić. On je moj drug, posložio je kockice i vjerujem da je poveo tim u pravom kolosijeku. Iako su na početku mnogo zaostajali za liderom, sada su tako blizu da se smijem usuditi kazati, iako to ne volim, da se mogu uključiti u borbu za šampionsku titulu. To bih volio i zbog navijača”, zaključio je Pape.

amar osimfksarajevofudbalska reprezentacija bihsafet susic
KOMENTARI

KOMENTARI

Patriota
Gost

Kamo srece da je Amar izabran za selektora,jos onda kad su tebe lopovi iz naseg fudbalskog saveza i postavili tebe za selektora.Da se to tada desilo,danas bi imali kvalitetnu,uredjenu reprezentaciju koja bi bila redovan ucesnik na evropskim i svjetskim prevenstvima!

Ceki
Gost

Hebo Te on u pakas…Nema love daj sta das..

MOJNE
Gost

zbog Svabe, zbog Bazdarevica, zbog amidza, Imal iko da kaze zbog Bosne bih volio da dodje pravi strucnjak, a ne ovi kvazitreneri

muslin
Gost

razlika izmedju amara i ivice ostaje ista kako iz igrackih, tako i iz trenerskih dana.

Štelosim
Gost

Moj Safkete, imal da neko dođe na klupu što je stručan pa da napravi nešto. A ne zato što mu je željan dokazivanja da se na nama uči, i što mu je babuka stara dokazana spletksroška varalica!

man
Gost

Crkni te dušmani amar novi selektor😋

...
Gost

Ma vodi ga kući…

wpDiscuz