Sport Centar

Šuman za SC: A reprezentacija mora biti lokomotiva koja će povući bh. rukomet iz dubioze

Bilal Šuman, selektor A reprezentacije BiH u rukometu, je proteklog vikenda pratio mečeve na 2. međunareodnom turniru u rukometu za kadete pod nazivom ''VIŠE OD IGRE''.

Šuman za SC: A reprezentacija mora biti lokomotiva koja će povući bh. rukomet iz dubioze

Selektor je na početku razgovora istakao da kvalitet u mlađim selekcijama postoji, te da se nada da bi ovi igrači mogli u narednom periodu stići do A selekcije.

”Definitivno da ima kvaliteta u ovoj omladini, Borac je osvojio treće, a Izviđač drugo mjesto. Upravo ovi rezultati nas mogu obradovati, i nadam se da ćemo u budućnosti imati nešto slično. Čestitam organizatorima koji su okupili ove mlade igrače, također, čestitke i Celju na osvojenoj tituli. Mečeve koje sam gledao mi ulijevaju nadu da bi neki od ovih dječaka koji imaju pravo nastupati za BiH, uskoro mogli zakucati na vrata A reprezentacije.”

U nastavku Šuman govori o svom potezu da na početku mandata organizuje druženje mladih rukometaša sa A reprezentativcima, te je objasnio svrhu zbog koje se odlučio na ovaj čin.

”Jedan ogroman fokus je na omladinske selekcije. Oformili smo selekciju U-14, U-16, U-18, i od naredne godine ćemo imati U-20. Opet ponavljam druženje je organizovano da bi mladi dječaci vidjeli da nisu zapostavljeni, a njihovo druženje sa A reprezentativcima može samo biti podstrek, tako da moramo staviti i njih u visok položaj jer ipak i oni predstavljaju državu, a to ne smijemo zaboraviti.”

Dubioza u bh. rukometu traje već određeni period, ali Bilal je veliki optimista te je za kraj objasnio svoje ciljeve koje sa A selekcijom želi ostvariti.

”Nama je cilj što prije plasirati se na neko veliko takmičenje. A reprezentacija mora biti lokomotiva koja vuče vagone kao što su mlade reprezentacije, ali i cjelokupan rukomet u BiH. Na nama je da radimo što bolje i da rukomet u našoj državi vratimo na mjesto koje mu pripada”, zaključio je Šuman za Scsport.ba.

bilal suman
KOMENTARI

KOMENTARI