Sport Centar

Šuman: Kontrolu nad utakmicom smo izgubili zbog vlastitih grešaka

Rukometna reprezentacija BiH nije se uspjela po prvi put u historiji plasirati na Evropsko prvenstvo, koje će se 2018. godine održati u Hrvatskoj. Podsjećamo, u ključnoj utakmici grupe 3 kvalifikacija BiH je poražena u Beču protiv Austrije rezultatom 32:34.

Šuman: Kontrolu nad utakmicom smo izgubili zbog vlastitih grešaka
FOTO: Šuman: Znali smo da će biti težak meč (Foto: Anadolija)

Selektor naše reprezentacije Bilal Šuman nije krio razočarenje nakon poraza. Za austrijske medije popularni Bili je izjavio:

“Čestitam Austriji. Znali smo da će biti težak meč. Mi smo kontrolisali utakmicu do polovine drugog poluvremena. Tada smo napravili seriju tehničkih grešaka, nakon kojih smo primili četiri ili pet golova te ispustili konce igre iz svojih ruku”, kazao je Šuman, kako prenosi Sportreport.biz.

Jedan od naših najboljih rukometaša Marko Panić također je čestitao Austrijancima na trijumfu i poželio im sreću na EP, dok je kapiten austrijskog tima Thomas Bauer izjavio:

“Cijela ekipa je igrala na pragu bola, mnogo igrača je bilo povrijeđeno. Svi smo se borili za pobjedu. Ovo je senzacionalan uspjeh”.

bilal sumanrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

UDARNA BRIGADA
Gost

Šumane glavu gori, čistog lica si izgubijo👊
Dali ste sve štoje u ovome trenutku moguće od naše reprezentacije, očito da to nije bili dovoljno, ali ONAJ KO GINE U DRESU REPRRZENTACIJE, I PRITOM GREŠKE PRAVI, NJEMU SE NEMA ŠTA ZAMIRIT!!!
A kad se ovo sve slegne, pokreni sve fino iz početka i izvedi repku i savez na pravi put,košto si i naumijo👊 a rezultati će onda sami od sebe doć!

“OJ BOŠNJANE STARA SLAVO,
TVRDO SRCE, TVRDA GLAVO…
TVRD SI KAO KREMEN KAMEN,
DI STANUJE ŽIVI PLAMEN”
SLAVA⚜BOSNI⚜
👊

wpDiscuz