Sport Centar

Šuker i HNS u panici nakon slavlja: Zlatko Dalić dobio nevjerovatnu ponudu iz Kine koju će teško odbiti

U Hrvatskoj trenutno vlada nogometna euforija zbog izvanrednog plasmana njihove reprezentacije na Mundijalu u Rusiji. Međutim, morat će se iz HNS-a brzo otrijezniti i nastaviti raditi, jer bi mogli ostati bez svog selektora - Zlatka Dalića.

Šuker i HNS u panici nakon slavlja: Zlatko Dalić dobio nevjerovatnu ponudu iz Kine koju će teško odbiti

U Hrvatskoj trenutno vlada nogometna euforija zbog izvanrednog plasmana njihove reprezentacije na Mundijalu u Rusiji. Međutim, morat će se iz HNS-a brzo otrijezniti i nastaviti raditi, jer bi mogli ostati bez svog selektora – Zlatka Dalića.

Dalić s HNS-om ima ugovor do 2020. godine prema kojemu zarađuje 550.000 eura na godinu i po tome je jedan od najslabije plaćenih selektora. Tako, naprimjer, francuski selektor Didi Deschamps ima 3,5 miliona eura na godinu, dok engleski selektor Gareth Southgate ima dva miliona eura svake godine.

Neke informacije govore da Zlatko Dalić na stolu ima ponudu Kineza po kojoj bi za trogodišnji ugovor zaradio nevjerovatnih 15 miliona dolara, piše tportal.hr. Svrstalo bi ga to među najplaćenije svjetske trenere, no Dalić u stvari može birati između nekoliko sličnih ponuda jer uz kineske klubove interes pokazuju i iz Južne Koreje, a iznosi su podjednako milionski.

– Vidjet ćemo – kratko je odgovorio Zlatko Dalić nakon što su ga upitali ostaje li hrvatski selektor, dodavši:

Mogu voditi Barcelonu, mogu biti selektor Brazila, ali ovo će mi uvijek biti najdraži posao. Treba mi odmor, ne želim donositi nikakve odluke na ho-ruk. Dva mjeseca je bilo lijepo i moram reći da sam ponosan na momke. Odmorit ću se, uzeti timeout pa ću donijeti odluku.

hrvatska fudbalska reprezentacijazlatko dalic
KOMENTARI

KOMENTARI