Sport Centar

Stoni tenis – Džana Biogradlić osvojila bronzu na ITTF turniru “Srbija Open”

Mlada bosanskohercegovačka stonoteniserka Džana Biogradilić osvojila je bronzanu medalju na međunarodnom ITTF turniru "Srbija Open" za kadete i juniore u Beogradu.

Stoni tenis – Džana Biogradlić osvojila bronzu na ITTF turniru “Srbija Open”

Članica Stonoteniskog kluba Spin 2012. iz Sarajeva odličje je osvojila u kadetskoj konkurenciji dublova, u kojem je u paru s Grkinjom Grkinjom Chrysi Fotiadou ostvarila plasman u polufinale.

Mladi reprezentativci BiH, predvođeni selektorima Goranom Unčaninom i Igorom Mihailovićem, ostvarili si još nekoliko zapažnih rezultata u konkurenciji takmičara iz 22 države. Dubl Harisa Mešetović – Marija Gnjatić izborio je nastup u čevrtfinale, a u borbi za medalju zaustaviio je ih domaća par.

U pojedinačnoj konkurenciji kod kadetkinja Harisa Mešetović također se plasirala se u četvrtfinale gdje je u neizvjesnom meču poražena od domaće takmičarke.

Kod juniora i pored dobre igre svih igrača jedino je Emir Mujičić prošao kvalifikacionu grupu.

Sve bh. selekcije ostvarile su dobar utisak i zabilježile po pobjedu u svojim grupama, ali to nije bilo dovoljno za prolaz u dalje takmičenje, jer su samo prvoplasirane ekipe obezbijedile plasman u polufinale.

Za kadete su nastupali Toni Ramljak i Hamza Kamenjaš, za juniore Luka Mihailović, Nikola Mihailović i Emir Mujičić, a za kadetkinje Harisa Mešetović, Džana Biogradlić i Marija Gnjatić, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH.

dzana biogradilicstoni tenis
KOMENTARI

KOMENTARI