Sport Centar

Stole iz Bora: Švabi su nudili vilu, ali je odbio zbog svojih Sarajlija

Poznati navijač FK Željezničar, Stole Anđelić iz Bora, čestitao je Ivici Osimu rođendan, te je ispričao nekoliko anegdota o popularnom Švabi.

Stole iz Bora: Švabi su nudili vilu, ali je odbio zbog svojih Sarajlija

Najveća legenda Plavih, Ivica Osim, danas slavi svoj 76. rođendan. Popularni Švabo je bio i ostao omiljen među svim navijačima Željezničara, a posebno kod navijača Plavih iz Bora. Riječ je o Stoletu Anđeliću koji kako sam kaže Želju je zavolio zbog Ivice Osima.

– Lično sam pozvao Ivicu, tadašnjeg trenera Želje, i pitao ga kako mogu da dođem na Grbavicu kako bih gledao utakmicu. Osim mi je tada poručio da sam uvijek dobrodošao u Sarajevo i prihvatio me je kao najboljeg prijatelja. Sve što sam u životu pozitivno i dobro naučio, bilo je upravo od tog čoveka. Volio sam ga i cijenio kao fudbalera, diveći se njegovim majstorijama. Ali, on je mnogo više od samo dobrog fudbalera. Pomagao je sve ljude, i materijalno i na bilo koji drugi način bez obzira na njihovu nacionalnost. A Željezničar je više od života, za njega navijam srcem i dušom, i moja ljubav prema Želji se nikada neće ugasiti, kazao je u jednom od intervjua popularni Stole iz Bora.

Stole je prepričao jedan dio razgovora sa Ivicom dok je Švabo vodio grčki Panathinaikos.

– Tada su Švabi iz Panathinaikosa, kao svom treneru, ponudili vilu u Ateni da živi, ali Ivica je to odbio. Kao razlog je naveo da su njegov narod i njegovi prijatelji u Sarajevu pod opsadom i da ne želi živjeti raskošno dok su Sarajlije u patnji, kazao je Anđelić.

Iz Željezničara su prenijeli čestitke Stoleta upućene Ivici Osimu!

(fkzeljeznicar.ba)

fkzeljeznicarivica osimstole iz bora
KOMENTARI

KOMENTARI