Sport Centar

Stižu bolji dani za Čelik: Memišević ponovo na čelu kluba, pregovori s pojačanjima, pripreme u Antaliji…

Ulaskom turskih investitora u Nogometni klub Čelik konačno bi trebalo zasjati sunce na Bilinom polju.

Stižu bolji dani za Čelik: Memišević ponovo na čelu kluba, pregovori s pojačanjima, pripreme u Antaliji…
FOTO: Memišević: Najzaslužniji za ulazak turskih investitora u klub

U ponedjeljak je održana sjednica Skupštine NK Čelik na kojoj je dato zeleno svjetlo za ulazak investitora te je odlučeno da se Aydinu Olgunu i HAN Groupu dodijeli 70 posto upravljačkih i osnivačkih prava.

Svega nekoliko dana nakon te odluke stigli su i nagovještaji da će agonija zeničkog kluba konačno biti okončana. Investitor se obavezao da će do kraja mjeseca uplatiti 400.000 KM za isplatu dugovanja igračima i ostalim uposlenicima kluba, a upravo danas će Aydin Olgun doputovati u Zenicu kako bi aminovao dolazak novih igrača.

Kako je naš portal jučer prvi objavio, uveliko traju pregovori Zeničana sa Sulejmanom Krpićem. Sigurno je da bi napadač, koji je ostavio dubok trag u Slobodi, predstavljao istinsko pojačanje za Čelik, pogotovo nakon što je Aidin Mahmutović napustio klub s Bilinog polja (potpisao za Slogu iz Siminog Hana).

Klupsko rukovodstvo u kontaktu je s još nekim zvučnim imenima koja su proteklih sezona igrala u Premijer ligi BiH. Bivši nogometaši Sarajeva i Željezničara, Edin Rustemović i Stevo Nikolić, blizu su dogovora sa Zeničanima, dok su u toku i pregovori s Ognjenom Đelmićem, Dženanom Burekovićem, Ibrahimom Škahićem…

Rustemović je jedno od potencijalnih pojačanja Čelika

Dobra vijest za simpatizere Čelika trebala bi predstavljati i informacija da će Jasmin Memišević ponovo biti na čelu kluba. Podsjećamo, on je nedavno podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora NK Čelik, ali su investitori zahtjevali da se vrati u rukovodstvo, što su uslovljavali čak i prekidom pregovora. Upravo je Memišević, čovjek koji je odigrao više od 150 utakmica za Čelik i bio član šampionske generacije zeničkog tima, jedan od najzaslužnijih za ulazak Olguna i HAN Group u NK Čelik.

Što se tiče početka priprema, prvi ovogodišnji trening “crno-crveni” obavit će najkasnije ovog vikenda. Dogovoreno je da drugi dio priprema bude obavljen u Antaliji, već je rezervisan i hotel za ekipu u ovom turskom ljetovalištu, gdje će nogometaši imati idealne uslove za rad i odigravanje prijateljskih utakmica.

Dakle, sve ovo govori da će tmurni oblaci iznad Bilinog polja biti rastjerani. No, da bi cijela priča dobila pozitivan ton potrebno je ono od čega u sportu sve zavisi – rezultati. Morat ćemo sačekati početak proljetnog dijela sezone PLBiH da vidimo kako će se stvari odvijati po tom pitanju, ali ako se po jutru dan poznaje…

jasmin memisevicnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI