Sport Centar

Stipanović: Nekada je problem kad onako dobro otvorite utakmicu

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Andrija Stipanović, zadovoljan je nakon što je njegov tim osvojio ABA Superkup u kojem je on proglašen za MVP-a.

Stipanović: Nekada je problem kad onako dobro otvorite utakmicu

Cedevita je prvu četvrtinu dobila rezultatom 21:2, a onda je na poluvremena imala jedan poen deficita. Nevjerovatno prvo poluvrijeme Stipanović je opisao riječima:

“Mislim da je nekada čak i problem kada se onako dobro otvori susret, pošto smo se nakon toga opustili i dozvolili protivnicima egal, čak i da povedu. Oni su dobra ekipa i kaznili su to. Ipak, borili smo se do kraja, odigrali dobro u napadu i zasluženo slavili”, rekao je bh. reprezentativac.

“Od početka priprema imali smo izostanke. Igrači iz Kine još nisu stigli, a tek su se vratili neki sa reprezentativnih obaveza. Moramo se sada uigrati jer mislim da tek sedam dana treniramo svi zajedno. Drago mi je što smo osvojili Superkup jer je uvijek bitno sezonu otvoriti trofejem i svaki nam je važan. Sretni smo, odradili smo dobre planinske pripreme i sad u petak otvaramo sezonu protiv FMP-a”, dodao je Stipanović.

aba ligaaba superkupandrija stipanovicbuducnostcedevitamvp
KOMENTARI

KOMENTARI