Sport Centar

Šta se desilo na sjednici IO: Nije prihvaćen prijedlog Komisije za izbor selektora

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nakon šestosatne sjednice u Trening centru u Zenici nije izabrao nasljednika Mehmeda Baždarevića. Prema riječima Milorada Sofrenića, potpredsjednika Saveza ime novog selektora trebalo bi biti poznato 29. novembra, kada će se vjerovatno održati naredna sjednica IO.

Šta se desilo na sjednici IO: Nije prihvaćen prijedlog Komisije za izbor selektora
FOTO: Sjednica održana u Trening centru u Zenici nije urodila plodom, odnosno izborom selektora (Foto: Anadolija)

“Još uvijek nemamo novog selektora. Razmatrali smo tu tačku dnevnog reda, gdje se razmatrao izvještaj komisije o dosadašnjim aktivnostima i razgovorima oko prijedloga za novog selektora. Izvršni odbor je konstatova jednoglasno da komisija nastavi s radom još izvjesno vrijeme, vjerovatno do sljedeće sjednice, kako bi se obuhvatilo još potencijalnih kandidata. Komisija će do 29. novembra nastaviti s radom i postoji mogućnost da na toj sjednici dobijemo selektora”, kazao je Sofrenić.

Potpredsjednik NSBiH je potvrdio da su prijedlozi Stručne komisije bili Amar Osim i Meho Kodro, ali i da to ne znači da neće neko treći biti budući selektor BiH.

Inače, kako prenosi Oslobođenje, Komisija za izbor selektora fudbalske reprezentacije navodno je predložila danas da selektor BiH bude Meho Kodro, a Amar Osim je bio u drugom planu. No, predsjednik Fudbalskog saveza RS Mile Kovačević je rekao da Kodro nije prihvatljiv za FSRS.

Kovačević je istakao da je u ranijem mandatu Kodro radio protiv NSBiH, a vjerovatno je mislio na period kada je Kodro bio selektor u prošlom mandatu.Zanimljivo je istaći da su tri člana Komisije bili za Kodru (Duško Bajević, Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz), a Ivica Osim za Amara Osima. Očigledno je sada da je i FSRS za nekadašnjeg šefa stručnog štaba Željezničara, navodi Oslobođenje.

Na dnevnom redu sjednice IO bilo je još tema. Sofrenić kaže da se radilo uglavnom o tekućim stvarima, ali i da se razgovaralo o posjeti Aleksandra Čeferina, predsjednika Evropske fudbalske federacije (UEFA), koji će u Sarajevu boraviti 29. i 30. novembra.

“To je jako bitna stvar. Predsjednik UEFA-e teško može odvojiti vrijeme da obiđe sve Saveze, ali je odvojio vremena da dva dana provede s nama u BiH. Tada ćemo imati puno sadržajnih i kvalitetnih razgovora sa Čeferinom, prije svega o kapitalnim investicijama na području BiH”, naglasio je Sofrenić.

amar osimmeho kodromile kovacevicnsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

Zizi
Gost

E cuj jedini Ivica Osim bio za svoje dijete Amara Osima … Vidio od Bakira kako treba … ccc drzavo nepotisticka

Unsko-sanski
Gost

E budalo jedna,da je Ivica Osim htio da svoje dijete Amara “uvali”kao selektora ,uradio bi to prije nekoliko godina kad je imao vecu moc nego danas!Ne mogu da shvatim cim su se rukovodili Bajevic,Kajtaz,i Misimovic kad su oredlozili Kodru.Pa tom covjeku je najveci uspjeh to sto se trenutno bori u drugoj ligi Svicarske za vrh tabele.A u trenerskim vodama je dvadeset godina.Pa ako nije do sada nista ucinio,sigurno nece ni sada.Amar je zasluzio mjesto selektora,najuspjesniji je trener nase lige,osvojio je jaoanski kup!Samo kreteni mogu Kodru(u konkurenciji sa Amarom)izabrati za selektora!

TM90
Gost

a Amaru je najveci uspjeh Zeljeznicar i titule kupljene u ovoj rupi od drzave.. jbm vas sve pocevsi od njega do ovog konja u FSRSu kojem ne paše Evropski covjek, radnik i znalac.. s kojim nebi mogli manipulisati.. Ali to smo mi. Stoka i gotovo.. bojkot dok god 1 čovijek ne bude ključni u donošenju odluka… FUJ

Mitomanija sa stočne pijace
Gost
Mitomanija sa stočne pijace

Stara osuđena varalica bi sve uradila da svog blago retardiranog okota uvali na klupu, po cijenu da se sve raspadne.
Mitomanija 1988 u službi Lutvinog gazde!
Nema žuje i brkovića u reprezentaciji pa da se nešto “osvoji”

Senci
Gost
Kako vas samo nije stid komentarisati ista u vezi Gospodina Ivice Osima. Citav svijet ga postuje a vama nesto ne valja. Covjek bio pozvan u Japansku ambasadu a sa svojim zdravljem sta ce on na takvoj vrsti sastanaka. On da je htio da ga progura to bi i uradio ali mu njegova skromnost to nije dozvolila. Spasio je savez kad je bilo najteze ali oni koji mrze ne vide dalje od nosa. Ne interesuje me hoce li biti Amar Ili Kodro nego mi muka kad vidim kakvih ima da komentarisu o Ivici. Pa i ko ga voli ili ne voli… Čitaj više »
Unsko-sansk
Gost

Neka je sramota ovog portala sto objavljuje gliposti koju pisu narkomani,i retardirane osobe!Ili je ovaj portal postao kao i reprezentacija.ba,pa ubacuje komentare svojih “igraca”,sa ciljem da ovakav primitivan nacin povecaju posjecenost ovog portala!

Unsko-sansk
Gost

PS!Ivicu Osima postuje cijeli svijet,a vi dozvoljavate da ga se vrijedja!

Pitari
Gost

Husref Musemić…vrati konju glavu Osime

wpDiscuz