Sport Centar

Srbijanski mediji se “napili krvi” Perici Ognjenoviću nakon poraza od BiH

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Perica Ognjenović našao se na udaru beogradskih medija nakon poraza od Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, 1:0.

Srbijanski mediji se “napili krvi” Perici Ognjenoviću nakon poraza od BiH
FOTO: Ognjenović: Na udaru novinara

Podsjećamo, ovaj rezultat je Srbiju ostavio bez četvrtfinala i gurnuo na posljednje mjesto grupe C.

Stoga je poraz od Zmajeva u srbijanskim medijima predstavljen kao tragedija neviđenih razmjera. Portal Sportske.net optužuje Ognjenovića i njegov tim da su previše kalkulisali u utakmici protiv BiH te na kraju kažnjeni golom Armina Imamovića u 80. minuti.

Beogradski “Blic” nastup Srbije na EP nazvao je debaklom i njegovo obrazloženje o “nedostatku sportske sreće” ironično nazvao “zanimljivim”. Ni mnogi drugi srbijanski novinari nisu nježni prema Perici Ognjenoviću, koji je, nakon meča sa BiH, izjavio:

“To je fudbal. Ove dječake očekuje dosta ovakvih utakmica u nastavku karijere. Nedostajalo je malo sportske sreće. Na kraju se plasirala Irska, koja je najmanje pokazala. Platili smo danak zamoru i malom fondu igrača. Na ovako teškom takmičenju, u ovako zahtjevnom sistemu, mnogo smo se istrošili i to nam je nedostajalo u ovoj utakmici”, kazao je selektor Srbije.

evropsko prvenstvo u-17kadetska reprezentacija bihperica ognjenovic
KOMENTARI

KOMENTARI