Sport Centar

Sportski magazin Al Jazeere: Otvaranje istočne tribine stadiona Grbavica, priča o Cedeviti, Rogeru Federeru…

U najnovijem izdanju Sportskog magazine Al Jazeere možete pogledati reportažu o prvoj ekipi koja je izborila nastup u finalu ABA lige, zagrebačkoj Cedeviti, kao i opširniju priču o izgradnji Grbavice.

Sportski magazin Al Jazeere: Otvaranje istočne tribine stadiona Grbavica, priča o Cedeviti, Rogeru Federeru…

Košarkaši Cedevite prvi su finalisti regionalne lige. Uoči četvrtog pokušaja zagrebačkog kluba da osvoji prvi ABA naslov obavljen je razgovor s njegovim sportskim direktorom Matejem Mamićem.

Druga košarkaška tema je NBA liga u Srbiji. Dušan Hadži Nikolić iz Novog Sada donosi reportažu o osnovnoškolcima koji se nadmeću u ligi koja se igra po uzoru na najjače svjetsko takmičenje.

Haris Slato vodi nas na stadion Grbavica. Navijači i simpatizeri sarajevskog Željezničara skupili su novac i renovirali tribinu, a momčad je na terenu ostvarila pobjedu u Ligi za prvaka Bosne i Hercegovine.
Nekad su golmani slovili za najvjernije pojedince u klubu. Otkrivamo gdje, nakon 11 sezona na golu i još 17 godina na poziciji direktora Seville, odlazi Ramón Rodríguez Verdejo – Monchi.

Analizirano je prvo tromjesečje sezone na ATP Touru. Može li Roger Federer do svjetskog broja jedan i kako stoje ostali velikani u toj utrci: Đoković, Murray i Nadal.

Urednik i voditelj emisije je Tomislav Cvitković.

Kompletno izdanje Sportskog magazina Al Jazeere možete pogledati OVDJE!

al jazeerasportski magazin
KOMENTARI

KOMENTARI