Sport Centar

Sportski centar Hrasnica velika prilika za bh. olimpijce

Olimpijci BiH u svom radu susreću se s brojnim izazovima a jedan od njih je i mjesto za adekvatno treniranje. Olimpijski komitet aktivno traga za rješenjima, a jedno od njih vidi u sarajevskom naselju Hrasnica.

Sportski centar Hrasnica velika prilika za bh. olimpijce

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić posjetio je prostorije Javnu ustanovu za kulturu, sport i rekreaciju u Hrasnici kako bi se upoznao s trenutnim stanjem u toj ustanovi. Zanimalo ga je šta je potrebno uraditi da bi se taj centar stavio u svrhu priprema najelitnijih sportista Bosne i Hercegovine.

Direktor JUKSR-a Enes Bešović izjavio je da se taj plan u potpunosti poklapa s ambicijama tog Centra koji već neko vrijeme radi na realizaciji plana da Hrasnica ponovo postane vodeći sportski centar.

– S obzirom da veliki broj infrastrukture već postoji, neophodno je izvršiti modernizaciju kako bi dobili savremeni sportski kompleks koji je neophodan ovom gradu – izjavio je Bešović.

Dodao je i da centar već ima adekvatne uvjete za odbojku, košarku, borilačke sportove i nogomet, te da je baš na hrasničkim nogometnim terenima reprezentacija BiH spremala nastup na Mundijalu u Brazilu.

– U izradi smo master plana, koji podrazumijeva izgradnju velikog nogometnog terena s umjetnom travom, kupovinu tzv. balona kojim bi se natkrio postojeći teren za mali nogomet s umjetnom travom, izgradnju tartan staze, terena za tenis, novih svlačionica i tribine koja bi imala prateće sadržaje. Hrasnica je velika prilika za BiH olimpijce – naveo je Bešović.

U hrasničkom sportskom centru već godinama unazad se bruse trofejni sportisti i olimpijci. Tu se trenutno spremaju dva najtrofejnija bh. boksera koji su ujedno i olimpijci Adem Fetahović i Džemal Bošnjak koje trenira selektor reprezentacije BiH Almedin Fetahović.

ok bihsc hrasnica
KOMENTARI

KOMENTARI

Elena Barić
Gost

Sestra moja najbolja prijateljica čini 89 dolara po satu na internetu. Otpuštena je 9 mjeseci, ali prošlog mjeseca plaća joj je 21306 dolara, a samo nekolikoo satii radi na internetu. Zašto ne saznati više…

Ovo je ono što radim .. ✧ … ✧ … ✧ … >>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz