Sport Centar

Sportske igre mladih oduševile mališane u Vitezu, Tešnju i Tomislavgradu

Osme BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su svoje putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu, a posebno oduševljenje Igrama su u protekloj sedmici pokazali mališani u Vitezu, Tešnju i Tomislavgradu.

Sportske igre mladih oduševile mališane u Vitezu, Tešnju i Tomislavgradu

Osme BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su svoje putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu, a posebno oduševljenje Igrama su u protekloj sedmici pokazali mališani u Vitezu, Tešnju i Tomislavgradu.

Takmičenja su protekle u druženju i zabavi te fer i sportskom ponašanju što Igre na terenima u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-a i propagiraju kroz projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”. I ove godine, specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH.

Takmičenju u Vitezu otvorena su najsimpatičnijom igrom za najmlađe učesnike, igrom između dvije vatre, a zlatne medalje su ovaj put kućama ponijeli mališani iz ekipe “Vatreni zmajevi”.

“Pobijedili smo danas na Bingo CUP-u u igri između dvije vatre i super smo se zabavili. Drago nam je da smo osvojili zlatne medalje” izjavio je Ismail Ribo, kapiten “Vatrenih zmajeva”.

Kao najbolje košarkaške ekipe u Vitezu pokazale su se ekipa „Vitez“ i „Vatreni“ u muškoj konkurenciji, u starijoj i mlađoj kategoriji, dok su među djevojčicama najuspješnije bile iz ekipe “Vitez”.

“Pobjedom na Kinder+Sport CUP-u ostvarile smo plasman na finale Igara u Sarajevu što nam je i bio cilj. Radujemo se nastavku druženja na finalu i nadamo se dobrom uspjehu”, izjavila je Ena Vidović, kapiten ekipe “Vitez”.

Djevojčice i dječaci u Vitezu su imali priliku da se takmiče u okviru Podravka CUP-a u odbojci na pijesku, a ekipe “Nonice” i “Zavidovići” će predstavljati Vitez u Sarajevu. Naredni grad domaćin Igara bio je Tešanj, a Igre se u ovom gradu održavaju šesti put. Posebnu pažnju prisutnih u Tešnju privukli su stonoteniserski mečevi, a Alen Ruštić, Amila Bavrk, Emin Jašić i Milana Babić će se boriti za titulu najboljih i na finalnom takmičenju Igara u Sarajevu. U okviru Coca-Cola CUP-a, takmičenja u nogometu za kategoriju 2003. godište i mlađi, plasman na finale poslije velike borbe, obezbijedile su ekipe “Koale” u ženskoj konkurenciji te ekipa „Nadir Mulalić“ iz Maglaja u muškoj konkurenciji.

“Ekipa nam je dobila ime po našem prerano preminulom drugu i to nam je sigurno bio najveći motiv – pobjeda u njegovo ime. Ovo nam je treći grad u kojem se takmičimo i drago nam je da smo napokon uspjeli ostvariti plasman na Finale”, istakao je El-Harun Hrnjić, kapiten ekipe “Nadir Mulalić”.

U Tomislavgradu su odigrani sjajni odbojkaški mečevi u okviru Plazma CUP-a, a ekipe “Žar” i “Tomica i prijatelji” ostvarile su pobjedu u ovom gradu. Pažnju prisutnih privukla je i finalna nogometna utakmica u mlađoj konkurenciji između ekipa „Banditi na terenu“ i “IV-a”, gdje je plasman na finale ostvarila ekipa “IV-a”.

“Osvojili smo prvo mjesto danas na Poli CUP-u u nogometu i radujemo se takmičenjima u Sarajevu. Nadamo se da ćemo i tamo pobijediti”, kazao je Tomislav Krajina.

sportske igre mladih
KOMENTARI

KOMENTARI