Sport Centar

Spektakularan oproštaj Pirla: Gledaoci na San Siru uživali u nastupu velikana

Na San Siru večeras je upriličen oproštaj Andree Pirla, a na utakmici između "plavih" i "bijelih" nastupio je impresivan broj svjetskih fudbalskih zvijezda.

Spektakularan oproštaj Pirla: Gledaoci na San Siru uživali u nastupu velikana

Na San Siru večeras je upriličen oproštaj Andree Pirla, a na utakmici između “plavih” i “bijelih” nastupio je impresivan broj svjetskih fudbalskih zvijezda.

Utakmica između “bijelih zvijezda” i “plavih zvijezda” završena je rezultatom 7:7. “Plavi” su vodili sa 5:3 golovima Shevchenka, Quagliarelle, Cassana, Cafua i Seedorfa, dok su za “bijele” pogađali dva puta Pato i Vieri.

“Bijeli” su se vratili u drugom poluvremenu hat-trickom Inzaghija, a u nastavku još jedan pogodak postigao je Matri, dok su na drugoj strani pogađali Brocchi i Toni.

Pirlo je izašao iz igre deset minuta prije kraja kada ga je zamijenio sin Niccolo.

Jedan od najboljih veznjaka svih vremena karijeru je počeo u Bresciji, nakon čega je igrao za Inter, Regginu, te Milan u kojem je ostavio najdublji trag, a zatim Juventus i New York City. Za reprezentaciju Italije odigrao je 116 utakmica.

Bijele zvijezde: Abbiati, Dida; Bonucci, Chiellini, Costacurta, Favalli, Jankulovski, Maldini, Nesta, Oddo, Simic, Zambrotta, Zanetti; Baronio, Camoranesi, Gattuso, Lampard, Leonardo, Pepe, Pirlo, Rui Costa, Verratti, Vidal; Baggio, Del Piero, Di Natale, Iaquinta, Inzaghi, Matri, Pato, Ronaldo, Totti, Vieri.

Plave zvijezde: Buffon e Storari; Adani, Barzagli, Bonera, Cafu, Diana, Ferrara, Kaladze, Materazzi, Serginho; Pirlo, Albertini, Ambrosini, Brocchi, De Rossi, Diamanti, Marchisio, Perrotta, Seedorf; Borriello, Cassano, Quagliarella, Ronaldinho, Shevchenko, Tevez, Toni, Ventola.

andrea pirlo
KOMENTARI

KOMENTARI