Sport Centar

Spektakl na Tušnju: Veterani će odmjeriti snage na turniru ”Tuzla 2017”

Udruženje građana „Veterani Rukometnog kluba Sloboda“ Tuzla u subotu i nedjelju 1. i 2. jula / srpnja na terenima JU „Gradski stadion Tušanj“ organizira 2. Međunarodni rukometni turnir za veteranke i veterane „Tuzla 2017“.

Spektakl na Tušnju: Veterani će odmjeriti snage na turniru ”Tuzla 2017”

Organizatori očekuju oko 200 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U muškoj konkurenciji nadmetat će se: Dobova (Slovenija), Križevci (Hrvatska), Stara Škola Subotica (Srbija), Travnik, Goražde, Sloga Doboj, Sloboda I i Sloboda II (BiH). U ženskoj konkurenciji nastupit će: Jedinstvo, Bihać i dvije internacionalne ekipe koje će biti sastavljene od igračica iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Turnir će biti otvoren u subotu u podne, nakon čega će se igrati utakmice po grupama, dok je u nedjelju sa početkom u podne predviđeno razigravanje za plasman.

Na turnir će stići i eminentna imena iz svijeta rukometa. U prvom redu ponajbolja rukometašica svijeta svih vremena Svetlana Kitić, rukometni menadžer Saša Bratić i Momir Ilić, reprezentativac Srbije.

Organizator turnira UG „Veterani RK Sloboda“ upućuje iskrenu zahvalnost svim sponzorima i donatorima koji su potpomognuli organizaciju turnira „Tuzla 2017“.

rkslobodatuzlatusanjtuzla 2017
KOMENTARI

KOMENTARI