Sport Centar

Šoše za SC: Nisu se udostojili ni da nam odgovore na žalbu, ali tražit ćemo pravdu do kraja

Izvršni direktor FK Velež Džemil Šoše u razgovoru za SCsport.ba, poručio je da je odluka Komisije za suđenje NSFBiH sramotna, ali da će mostarski klub istrajati u namjeri da slučaj bude pravedno okončan.

Šoše za SC: Nisu se udostojili ni da nam odgovore na žalbu, ali tražit ćemo pravdu do kraja

Izvršni direktor FK Velež Džemil Šoše u razgovoru za SCsport.ba, poručio je da je odluka Komisije za suđenje NSFBiH sramotna, ali da će mostarski klub istrajati u namjeri da slučaj bude pravedno okončan.

Komisija za suđenje NSFBiH jučer je zasjedala povodom žalbe FK Velež na suđenje na utakmici protiv Goražda, a zaključeno je da utakmica neće biti ponovljena.

Kako se navodi u saopštenju Saveza, na osnovu izvještaja utakmice, pregleda snimka cijelog toka utakmice i izvještaja supervizora prihvaćene su ocjene koje je sudačkom timu dao posmatrač suđenja te utakmice, na osnovu Uputstva o ocjenjivanju sa mogućnostima za poboljšanje suđenja.

“Po mom mišljenju ovo je sramotna odluka, pogotovo što je došla iz nekog pisanog izvještaja, koji nisu prezentovali javnosti. Također, video materijal sa spornim situacijama koji su gledali, bilo bi dobro da prikažu, ali ni to nije učinjeno. Naravno, to je pitanje moralne odgovornosti”, rekao je Šoše na početku razgovora za naš portal, dodavši:

“Apsurdno je to što u FK Velež nije stigao nikakav pisani odgovor od Takmičarske i Sudijske komisije. Podnijeli smo zahtjev za pregledavanje utakmice i ponavljanje iste, ali nijedna od te dvije komisije nije se udostojila da nam dostavi odgovor u pisanoj formi.”

Indikativno je i da klub nije dobio nikakvu zvaničnu odluku o neponavljanju utakmice.

“Da bi apsurd bio još veći, pojedini portali već su prenijeli da se utakmica neće ponoviti i da za to nema osnova. Mi se u klubu pitamo da li je moguće, da nakon što smo uplatili i podnijeli žalbu za navedenu utakmicu, niko nije bio u stanju odgovoriti. Bar to…”, pita se direktor Rođenih.

Velež ipak neće odustati od traženja pravde, a pažljivo će razmotriti sljedeće korake. Od velikog značaja je i podrška svih relevantnih medija u državi.

“Trebamo provjeriti koje su naše mogućnosti u ovome trenutku, ali jedno je sigurno – nećemo na ovome stati. Ići ćemo do kraja i tražit ćemo pravdu, jer mislimo da smo drastično oštećeni. Nemamo instrumente da se zaštitimo od ovakvog Saveza, ali imamo i medijsku podršku. Tražit ćemo i pomoć nadležnih organa i viših fudbalskih instanci. Koliko će nam to pomoći, ostaje da vidimo, ali regularno takmičenje trebalo bi biti zajednički cilj sviju”, jasan je Šoše.

Od velikog značaja mostarskom velikanu je i podrška navijača, koja nijednog trenutka nije izostala.

“Podrška navijača nam mnogo znači i daje nam dodatnu snagu da istrajemo. Danas je planirano njihovo okupljanje na treningu, gdje će pružiti podršku igračima i Upravi FK Velež. Na našoj strani su svi realni i pošteni ljudi, ne samo iz BiH, nego i iz regiona, jer svi mediji su prenijeli lakrdiju koja se desila u Goraždu”, izjavio je za Džemil Šoše za SCsport.ba.

dzemil sosefkvelez
KOMENTARI

KOMENTARI