Sport Centar

“Snimaju” nekoliko fudbalera: Skauti evropskih i azijskih klubova večeras na Grbavici

Večerašnji susret između Željezničara i Zrinjskog nije zanimljiv samo ljubiteljima fudbala u našoj zemlji. Kako saznaje SCsport.ba, meč na Grbavici posmatrati će i skauti nekoliko evropskih, ali i azijskih klubova.

“Snimaju” nekoliko fudbalera: Skauti evropskih i azijskih klubova večeras na Grbavici
FOTO: Miroslav Stevanović je posebno interesantan predstavnicima stranih klubova

Mjesta na Željinom stadionu rezervisali su predstavnici turskih, austrijskih i izraelskih ekipa, ali i klubova iz azijskih liga.

Mnogima od njih najinteresantniji je Miroslav Stevanović. Sasvim razumljivo – riječ je o aktuelnom reprezentativcu BiH s međunarodnim iskustvom (nosio dres Seville i Alavesa), kojem istječe ugovor sa Željezničarom na kraju sezone te bez obeštećenja može napustiti tabor Plavih.

Također, pod povećalom skauta, kako saznajemo, večeras će biti još dva nogometaša iz Željinog izloga, talentovani golman Vedran Kjosevski i prvi strijelac Premijer lige BiH, Ivan Lendrić.

Što se tiče mostarskog tima, dva igrača su posebno zanimljiva stranim klubovima. Riječ je o ključnim fudbalerima iz defanzivnog reda Zrinjskog, štoperu Matiji Katanecu i reprezentativnom vrataru Kenanu Piriću.

Naravno, nije isključeno da se još neki akteri večerašnjeg derbija nađu u bilježnicama skauta. Što bi rekli stručnjaci iz oblasti marketinga – sve zavisi od prezentacije i ukupnog dojma…

fkzeljeznicarhskzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI