Sport Centar

Slovenci odgovorili Litvancima: Očekivali smo kritike, ali mi to pravilo nismo izmislili

Eurobasket je odavno završio, ali neki se još ne mire s činjenicom da je na evropskom tronu završila Slovenija. 

Slovenci odgovorili Litvancima: Očekivali smo kritike, ali mi to pravilo nismo izmislili

Gerelanki sekretar Litvanskog košarkaškog saveza Mindaugas Špokas okomio se na nove prvake Evrope zbog toga što su u momčadi imali igrače različitih nacionalnosti.

Tokom Eurobasketa mediji u regiji su često isticali srpsko porijeklo najvažnijih igrača poput Gorana Dragića, a “ponosan što je Slovenac” sa zlatom oko vrata bio je i Amerikanac Anthony Randolph. Osim toga, i izbornik Kokoškov je iz Srbije.

“Slovenski fenomen, o kojem se toliko govori… Da, igrali su odlično, ali trener i ključni igrači uopće nisu Slovenci. To loše utječe na slovenski uspjeh”, kaže Špokas i dodaje: “Uz sve poštovanje prema Randolphu, ali što on ima sa Slovenijom? Posebno to vrijedi za Kokoškova koji je Srbin. Vjerujem da je to slatka pobjeda, ali bila bi slađa da su do nje stigli bez naturaliziranih igrača. Više cijenim uspjeh Latvije koja ima samo svoje igrače”. 

Odgovor iz Slovenije je brzo dobio.

“Očekivali smo kritike. Činjenica je da to pravilo nisu izmislili Slovenci. Mi smo ga dobro iskoristili”, rekao je generalni sekretar slovenskog saveza Radoslav Nesterović za Siol.net.

eurobasket 2017slovenija
KOMENTARI

KOMENTARI

Jordan
Gost

gdje su sad oni sto su odusevljeno pisali o slovencima i kako to nije regionalni uspjeh.. fuj! Srbija sa petim sastavom do finala, i Slovenija sa naturalizovanim igracima uz olaksan zrijeb i 20 sudijskih gresak u finalu.. FUJ! ali nasi novinari su impresionirani Slovenijom.. jbo vas otac! Litvanija drzava kosarke!

wpDiscuz