Sport Centar

Slobodi propala prijateljska utakmica: Nemaju 300 eura za autobus

Fudbaleri Slobode poraženi su u Banjoj Luci od FK Borac, u utakmici 10. kola BHT Premijer lige BiH, a na konferenciji za medije nakon utakmice, svoj komentar dao je šef stručnog štaba FK Sloboda Slavko Petrović.

Slobodi propala prijateljska utakmica: Nemaju 300 eura za autobus

“Ako se uđe utakmicu onako kako smo mi ušli u prvom poluvremenu, onda se ništa bolje ne može očekivati. Međutim, mi smo bili jako bitni, jer smo pobijedili Željezničar i odigrali dobro. Na Balkanu je to normalno da se ekipa sljedeću utakmicu opusti. Lice moje ekipe u prvom poluvremenu, bilo je jako loše. Moram priznati da je Borac igrao ono što smo mi htjeli. Otvorili su utakmicu maksimlano agresivno spustili loptu, brzo igrali i zasluženo došao do vodstva”, kazao je Petrović i dodao da je Sloboda u drugom poluvremenu prikazala sasvim drugo izdanje.

“Drugo poluvrijeme, sigurno totalno druga slika, gdje smo mi preuzeli inicijativu i pokušali doći barem do izjednačenja, što nam nije uspjelo i ostaje nam žal za barem jednim bodom, ali sada moramo tražiti bodove na nekim drugim mjestima. Imali smo priliku približiti se zoni koja može da donese neko doigravanje, ali utakmicom protiv Borca mnogo smo se udaljili od toga”.

Sloboda je danas trenirala na Tušnju, prenosi Faktor, a sutra fudbaleri i stručni štab imaju slobodan dan, nakon čega putuju u Etnoselo Stanišići gdje će provesti do subote uvečer.

“Idemo u Etnoselo Stanišići gdje ćemo raditi do subote uvečer. Pokušat ćemo malo da ubacimo mog stila igre u ekipu i to je sada naš momentalni zadatak. Imati ćemo tamo jednu prijateljsku utakmicu, mada nam je Zemun otkazao 5 do 12, i sada će biti teško pronaći protivnika. Ukoliko ne pronađemo protivnika, sigurno da ćemo i subotu raditi dva puta na dan i pokušati podići ekipu fudbalski i ostalim segmentima”, kazao je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Slobodi je pripremna utakmica propala iz bizarnog razloga. Superligaš iz Srbije Zemun nije uspio osigurati 300 eura za autobus, kako bi stigao u Semberiju.

fkslobodafkzemunslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI