Sport Centar

Skopljak: Imamo istorijsku priliku, želimo da napravimo evropski bum

Rukometaši Vogošće Poljine Hills ovog vikenda igraju susrete 3. kola Challenge kupa. 

Skopljak: Imamo istorijsku priliku, želimo da napravimo evropski bum

Nakon što su u 2. kolu eliminirali izraelski Holon, Vogošćane očekuje još jedan težak zadatak, ovog puta protiv norveškog Fyllingena iz Bergena.

Dogovorom klubova oba susreta će se igrati u dvorani “Amel Bećković”. Prvi je na programu u subotu, 25. novembra, u 19 sati, a revanš, u kojem će Norvežani biti formalni domaćini, dan kasnije u 17 sati.

Trener Vogošćana Senad Skopljak na pres-konferenciji je kazao da njegovom timu u susretima s veoma jakom norveškom ekipom neće nedostajati borbenosti.

– Svjesni smo istorijske pozicije u kojoj se nalazimo, želimo da napravimo evropski bum. Po kvalitetu spremni smo da pružimo otpor. Mi mo analizirali igru protivnika iz Bergena. To je ekipa koja ima “glavu i  rep”. Igraju vrlo disciplinovano s jakom odbranom, vrlo su visoki, tu su dominantniji na nas, ali smatram da smo mi tehnički savršeniji. Mislim da će obje utakmice odlučiti rapoloženiji golmani, šanse su 50-50. Mi u rotaciji možemo da napravimo dosta toga. Ono što smo vidjeli, Norvežani igraju sa četiri opasna beka, pivot im je vrlo snažan, golman solidan, a imaju i igrača s naših prostora – kazao je Skopljak.

Kapiten Alen Geko izjavio je da su nakon detaljne analize protivnika vidjeli da se radi o vrhunskoj ekipi, koja igra tipični skandinavski rukomet.

– Imaju jaku odbranu, brzu tranziciju, opasne šutere, krila. Poslije jake ekipe Holona imamo priliku još jednom da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na evropski rukomet. Uime ekipe, mogu obećati maksimalno zalaganje, spremni smo i jedva čekamo utakmicu. Ukoliko budemo pravi smatram da rezultat može biti povoljan po nas. Nadam se da ćemo i ovoga puta dostojno predstaviti bh. rukomet u Evropi – kazao je Geko.

Golman Ismar Hadžić izjavio je da Norvežani igraju tipični “skandinavski rukomet, s odličnom tranzicijom, brzim protokom lopte, brzom kontrom i polukontrom, te postižu lagane golove”.

– Ono što će biti veoma bitno je rapoloženje golmana. Pokušaćemo što više smiriti igru, kako protivnici ne bi postizali lagane golove – rekao je Hadžić.

U istoj fazi takmičenja Challenge kupa prošle sedmice su igrala još dva bosanskohercegovačka kluba – Zrinjski i Konjuh. Mostarci su izborili nastup u osmini finala nekon eliminacije gruzijskog Batumija, dok su Živiničani zaustavnjeni od izraelskog Ramhat Hashrona.

rkvogoscaphsenad skopljak
KOMENTARI

KOMENTARI