Sport Centar

Široki Brijeg s optimizmom u proljetnu sezonu: Raskinuti ugovori s dva igrača, došla trojica novih

Na prozivci i prvom treningu u novoj godini bila su 24 fudbalera Širokog Brijega, odlično raspoloženi za rad i optimistični pred izazove koji ih čekaju u proljetnoj polusezoni.

Široki Brijeg s optimizmom u proljetnu sezonu: Raskinuti ugovori s dva igrača, došla trojica novih

Osim teže ozlijeđenog Čabraje, te Baše i Grubišića, s kojima su sporazumno raskinuti ugovori, treneru Goranu Sabliću na raspolaganju je kompletan jesenski kadar plus novi igrači Perković, Bandić i Peko.

Ekipa će dvadesetak dana trenirati u Širokom Brijegu, a od 28. januara učestvovat će na osmom izdanju Istria Winter kupa u Novigradu i Rovinju. Prije polaska u Istru „Plavo-bijeli“ će 27. januara imati provjeru protiv Croatije (Zmijavci) u Kampu Musa-Karačić.

Prvenstvo se nastavlja 18. februara utakmicama 19. kola, a Široki Brijeg je na otvaranju proljetnog dijela domaćin Sarajevu.

SPISAK IGRAČA: Luka Bilobrk, Martin Zlomislić, Dino Ćorić, Stipo Marković, Josip Barišić, Danijel Kožul, Wagner, Stjepan Lončar, Jure Ivanković, Josip Ćorluka, Luka Menalo, Ivan Baraban, Slavko Bralić, Ivan Miličević, Mateo Marić, Toni Nikić, Stipe Jurić, Bože Vukoja, Josip Ćorić, Luka Begonja, Bernardo Matić, Ivan Peko, Krešimir Bandić, Marko Perković.

nksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI