Sport Centar

Široki Brijeg dogovorio nastavak saradnje sa trojicom fudbalera

Josip Barišić, Luka Bilobrk i Luka Begonja ostaju na Pecari. Spomenutoj trojci po završetku protekle sezone istekli su ugovori, odnosno posudba, a nakon obavljenih razgovora dogovoren je nastavak saradnje i oni će i dalje braniti boje "Plavo-bijelih".

Široki Brijeg dogovorio nastavak saradnje sa trojicom fudbalera

Josip Barišić, Luka Bilobrk i Luka Begonja ostaju na Pecari. Spomenutoj trojci po završetku protekle sezone istekli su ugovori, odnosno posudba, a nakon obavljenih razgovora dogovoren je nastavak saradnje i oni će i dalje braniti boje “Plavo-bijelih”.

Barišić (35) u redove Širokog prvi je put stigao 2008. iz Posušja i zadržao se do 2011., kada je prešao u Hajduk, a nakon toga u Imotski, da bi se u ljeto 2013. definitivno vratio na Pecaru. U protekloj sezoni odigrao je 38 utakmica za “Plavo-bijele” (30 PL BiH, 4 Kup BiH, 4 kvalifikacije za EUL) i postigao dva gola.

U ljeto 2011. iz Čelika je na Pecaru stigao vratar Bilobrk (33). U sezoni 2017./2018. branio je 31 utakmicu, od toga 24 u prvenstvu, 4 u kvalifikacijama za EUL i 3 u Kupu BiH.

Begonja (26) je u redove Širokog Brijega stigao prošlog ljeta kao posuđeni igrač Lokomotive. Odigrao je 34 utakmice (27 PL BiH, 4 kvalifikacije za EUL, 3 Kup BiH) i postigao jedan gol.

(nk-sirokibrijeg.com)

josip barisicluka begonjaluka bilobrknksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI