Sport Centar

Široki bez problema protiv Bošnjaka, Zrinjski slavio protiv Vogošće

Odigrane su večeras četiri utakmice petog kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Široki bez problema protiv Bošnjaka, Zrinjski slavio protiv Vogošće

Student iz Mostara je sa poenom razlike savladao Mladost (74:73). Ekipi iz Mrkonjić Grada na kraju nisu bile dovoljne dobre posljednje dvije četvrtine. Gudić i Mikulić su postigli po 12 poena za Student, a Dubelj i Lelić po 11. U poraženom timu Dumić je ubacio 23 poena.

Široki Brijeg nije imao problema protiv Bošnjaka, te je slavio sa 78:61. D. Drežnjak je sa 20 koševa vodio Širokibriježane do pobjede, dok je M. Drežnjak dodao 16 poena. U poraženom timu samo su dva igrača bila dvocifrena, Dovadžija je ubacio 17, a Dragolj 14 koševa.

Kakanj je slavio protiv Slobode na domaćem parketu (90:78). Kakanjce je do pobjede vodio Palavra sa 23 poena, dok je Talić dodao 18. Hasandić je na drugoj strani ubacio 25 poena, ali to nije pomoglo Slobodi. Rikalo i Siladji su dodali po 17 poena.

U posljednjoj večerašnjoj utakmici Zrinjski je pobijedio Vogošću (84:62). Begić je u pobjedničkoj ekipi ubacio 16 koševa, a Brummitt je dodao 14, te Ljujić 12, a po 11 su ubacili Sokolović i Ramljak. Kod Vogošće sam je jedan igrač bio dvocifren, a to je Fazić, koji je postigao 19 koševa.

kkkakanjkksirokikkslobodakkzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI