Sport Centar

Sinanović: Protiv Izraelaca želimo ostvariti prolaz u naredno kolo

Rukometaši Vogošće u drugom kolu EHF Challenge Cupa će igrati protiv izraelskog Holona.

Sinanović: Protiv Izraelaca želimo ostvariti prolaz u naredno kolo

Potpredsjednik RK Vogošća Samid Sinanović kazao je da je ponosan da klub i ove godine igra na međunarodnoj sceni i da predstavlja BiH.

– Početak sezone je pokazao da smo na dobrom putu sa podmlađenim sastavom ekipe i da pravimo rezultate kao iz prošle sezone, pa čak smo i na putu da ih nadmašimo. Uspjeli smo vratit međunarodni rukomet u Sarajevo, te se nadamo da ćemo u ovom dvomeču sa Holonom ostvariti prolaz za naredno kolo takmičenja – rekao je Sinanović.

Trener rukometaša Vogošće Senad Skopljak govorio je sa stručne strane.

– Nakon detaljne analize koju smo obavili, nadamo se da ćemo uspjeti pružiti dobru igru i borbenost kojom ćemo uspjeti prevazići sve izazove ovih utakmica. Još dva dana je ostalo da se pripremimo i da spremni dočekamo ekipu Holona. I naravno kao šef stručnog štaba RK Vogošća nadam se prolazu u naredno kolo i vjerujem u svoju ekipu – dodao je trener.

Kapiten Vogošćana Alen Geko izražava zadovoljstvo kako je tim odigrao prve tri prvenstvene utakmice.

– Igramo dobro ove sezone u prvenstvu. Nastavili smo kontinuitet igara u Evropi, što je jako bitno napomenuti. Što se tiče našeg protivnika treba istaći da Izrael ulaže u rukomet veliki novac u posljednjih nekoliko godina. Teško će nas biti eliminisati u dvije utakmice jer se obje igraju na našem terenu – zaključio je Geko.

ehfrkvogoscarukomet
KOMENTARI

KOMENTARI