Sport Centar

Šilić: U Željezničaru su mogli očistiti snijeg, sada je njima teže

Dalibor Šilić, sportski direktor Širokog Brijega, oglasio se nakon odgođene revanš utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Željezničara rekavši da je to bilo jedino pravo rješenje.

Šilić: U Željezničaru su mogli očistiti snijeg, sada je njima teže
FOTO: abcportal.info

Željezničar i Široki Brijeg trebali su igrati revanš utakmicu polufinala Kupa BiH u srijedu sa početkom u 18 sati, međutim zbog vremenskih neprilika utakmica je prolongirana za narednu sedmicu.

“U Sarajevu je uistinu napadao visok snijeg. Razgovarali smo s predstavnicima Željezničara. Oni su možda i mogli očistiti teren, ali bi nakon skidanja snježnog pokrivača ostala prava kaljuža, a kako meteorolozi za danas najavljuju novi snijeg u razgovoru s trenerom i igračima složili smo se da je odgoda u ovom trenutku jedino pravo rješenje”, rekao je Šilić za Sportske novosti, te je dodao:

“Bolje je da se tako važna utakmica odgodi za sedmicu i odigra u fudbalskim uslovima. U subotu nas čeka gostovanje kod Čelika u Zenici, gdje smo bez nekog rezultatskog imperativa, dok Željezničar igra u nedjelju protiv Radnika u Bijeljini vrlo važnu utakmicu u borbi za naslov, pa ćemo do uzvrata na Grbavici iduće srijede imati i dan više za odmor, tako je odgoda jednako pala i nama i Željezničara, nama možda i lakše”.

dalibor silicfkzeljeznicarkup bihnksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI