Sport Centar

SFK 2000 Sarajevo nevjerovatnom pobjedom do polufinala Kupa BiH za žene

SFK 2000 Sarajevo je ostvario nevjerovatnu pobjedu u četvrtini finala Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevski klub savladao je ŽFK Sloga Kakmuž-Petrovo rezultatom 0:17, te po ko zna koji put potvrditi apsolutnu fominaciju u bh. ženskom fudbalu.

SFK 2000 Sarajevo nevjerovatnom pobjedom do polufinala Kupa BiH za žene
FOTO: Jasna Đoković postigla hat-trick

Sarajevski klub je nakon prvog poluvremena imao prednost od 6:0. Po jedan pogodak postigle su Selma Kapetanović, Jasna Đoković i Aida Hadžić, a tri puta je mrežu domaćih zatresla postigla Dajana Spasojević.

U drugom dijelu SFK 2000 Sarajevo je postigao još 11 golova. Aida Hadžić je postigla još četiri gola i tako meč završila sa pet golova, dok su Jasna Đoković i Selma Kapetanović u nastavku postigle još dva gola i tako kompletirale hat-trick, a Alma Jašarević, Merjema Medić i Zerina Piskić postigle su po jedan gol.

ŽNK Čelik je savladao ŽFK Modriča sa minimalnih 1:0 i tako se plasirao dalje, a jedini pogodak na utakmici postigla je Lara Ganić u 79. minuti. ŽFK Radnik-Bumerang savladao je ŽFK Lokomotiva Brčko-distrikt BiH rezultatom 4:1, dok je ŽNK Mladost Nević Polje predala utakmicu ŽFK Emina iz Mostara.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/dev/public_html/wp-content/themes/sportcentar/single.php on line 184
KOMENTARI

KOMENTARI