Sport Centar

Serena Williams se vraća na teniske terene i nastupit će na Australian Openu

Čelnik Grand Slam turnira Australian Open Craig Tiley najavio je da će se Serena Williams vratiti na teniske terene nakon poroda i u januaru naredne godine braniti titulu na turniru u Melbourneu.

Serena Williams se vraća na teniske terene i nastupit će na Australian Openu

“Serena se vraća. Radujemo se da je ponovo ugostimo i pratimo na njenom putu rušenja rekorda po broju osvojenih Grand Slam turnira“, kazao je Tiley.

Najtrofejnija teniserka svih vremena Williams se zbog trudnoće privremeno povukla iz svijeta tenisa, a u septembru je rodila djevojčicu Alexis Olympia Ohanian.

Ona je prošle godine osvojila Australian Open pobijedivši stariju sestru Venus u finalu, a tom prilikom je bila u devetoj sedmici trudnoće.

Direktor Australian Opena Tiley je također saopćio da će pobjednici predstojećeg turnira u Melbourneu u obje konkurencije osvojiti novčani ček u iznosu po četiri miliona dolara, a da je ukupni nagradni fond turnira povećan za deset posto i da iznosi rekordnih 55 miliona dolara.

“Bit će to prvi put u historiji Grand Slam turnira da pobjednici i u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiju čekove od po četiri miliona dolara“, kazao je Tiley.

Tiley je tenisku javnost obradovao i potvrdom da će na januarskom Australian Openu i u muškoj konkurenciji nastupiti dva povratnika u svijet tenisa, a riječ je i Novaku Đokoviću i Andyju Murrayu, koji su ove sezone odsustvovali zbog problema sa povredama.

australian openserena williams
KOMENTARI

KOMENTARI