Sport Centar

Selektor Robert Prosinečki ponovo operisan u Sarajevu: Ovo je bilo neizbježno

Robert Prosinečki, selektor našeg državnog tima, ponovo je operisan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Selektor Robert Prosinečki ponovo operisan u Sarajevu: Ovo je bilo neizbježno

Robert Prosinečki, selektor našeg državnog tima, ponovo je operisan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

“Prosinečki je ponovo morao biti operisan, jer mu je rana sporo zarastala”, javlja neimenovani izvor, a prenosi Avaz. Stanje je, kako kažu, trenutno stabilno.

“Druga operacija je obavljena u subotu… Dobro je podnio operativni zahvat, a njegovo stanje je trenutno stabilno.”

No, druga operacija je, za razliku od prve, obavljena daleko od očiju javnosti te se u KCUS-u i Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine čuva u velikoj tajnosti.

“Ne, ništa nije strašno, ali je operacija, jednostavno, bila neizbježna”, govori Avazov izvor.

Prosinečki se, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

“Selektor Prosinečki do daljnjeg je vraćen na intenzivnu njegu. Za sada postoperativni oporavak ide dobro, a ako tako ostane, onda će krajem sedmice biti vraćen na odjel Abdominalne klinike KCUS-a”, piše dalje Avaz.

Posjete bolničkoj sobi, gdje je poslije prve operacije ležao selektor, bile su ograničene, a pristup je bio dozvoljen samo njegovim najbližima i pojedinim uposlenicima NSBiH.

U nekoliko navrata prije i poslije žrijeba kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020., koji je obavljen u Dablinu, pokušali smo stupiti u kontakt sa selektorom Prosinečkim, ali nam to nikako nije polazilo za rukom. Čak smo slali i SMS-ove, na koje nije bilo odgovora. Sada nam je jasno i zašto, piše Avaz.

“Naš Robi je nepopravljivi optimista. I prije žrijeba u Dablinu rekao je da sigurno idemo na Evropsko prvenstvo 2020.”, saznali smo u razgovoru s nekoliko uposlenika NSBiH.

Tokom svih bolničkih dana, uz selektora našeg državnog tima je njegova supruga Vlatka, kojoj je NSBiH osigurao vozača i pratioca. Riječ je o Fuadu Keči, bivšem ekonomu naše reprezentacije, a sada penzioneru.

fudbalska reprezentacija bihkcusrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI