Sport Centar

Selektor Kosova objavio spisak: Možemo iznenaditi Ukrajinu i Island

Selektor kosovske fudbalske reprezentacije Albert Bunjaku objavio je danas listu od 23 igrača za mečeve sa Ukrajinom i Islandom, koji se narednih dana igraju u okviru kvalifikacija za za Svetsko prvenstvo “Rusia 2018”.

Selektor Kosova objavio spisak: Možemo iznenaditi Ukrajinu i Island

Kosovo će 6. oktobra igrati kao domaćin protiv Ukrajine na stadionu “Loro Boriçi” u albanskom gradu Skadru, kao i sve dosadašnje utakmice u kojima je bio domaćin, zato što na Kosovu još uvek nema stadiona koji ispunajva kriterijume FIFA-e.

Selektor Bunjaku je na konferenciji za novinare u Fudbalskom savezu Kosova naglasio da Kosovo igra dve poslednje utakmice u kvalifikacijama, najpre u subotu protiv Ukrajine, a potom, u ponedeljak, 9. oktobra gostuje na Islandu.

On je istakao da se te dve selekcije bore za prvo mesto u grupi da to čini jako interesantnim te mečeve.

Bunjaku, koji nakon završetka kvalifikacija odlazi sa mesta selektora, ocenio je da ekipa Kosova može da iznenadi i Ukrajinu i Island, ukoliko bude igrala kao na meču protiv Hrvatske.

“Znamo da imamo jake protivnike i Ukrajinu i Island, ali smatram da Kosovo ima kapaciteta da iznenadi. Profitirali smo od ranijeg iskustva, a dobar signal je i utakmica protiv Hrvatske koja je bila jedna od najorganizovanijih utakmica”, kazao je Bunjaku.

Bunjaku je izjavio da je selekcija Ukrajine, posle Italije, fizički najspremnija, te da su mu jako dobro poznati njihovi kapaciteti i sposobnost, ali će po njegovom mišljenju ipak utakmica protiv Islanda biti mnogo teža, jer će biti poslednja u kvalifikacijama.

“Sve pripreme smo uradili. Treninge ćemo raditi u Mitrovici zbog terena koji je jedini na Kosovu koji nam omogućava pripreme. Danas ćemo imati prvi trening, sutra još jedan i onda putujemo u Albaniju gde ćemo imati još jedan trening dan pre meča. Potom 8. oktobra putujemo na Island”, kazao je Bunjaku.

On je istakao da stalna putovanja dosta utiču na igru, ali je izrazio nadu da će stadion Priština, koji se gradi, biti spreman za naredno prvenstvo.

U vezi liste igrača za dva poslednja meča, kazao je da nema većih promena.

Kosovo je na poslednjem mestu u kvalifikacionoj Grupi I u kojoj je sa Hrvatskom, Finskom, Turskom, Ukrajinom i Islandom.

Lista igrača je sledeća:

Golmani: Samir Ujkani, Visar Bekaj, Bledar Hajdini

Odbrana: Amir Rrahmani, Bajram Jashanica, Mërgim Vojvoda, Alban Pnishi, Adem Dallku, Fidan Haliti, Leart Paqarada, Lirim Kastrati.

Sredina: Hekuran Kryeziu, Besar Musolli, Bernard Berisha, Besar Halimi, Valon Berisha, Flamur Kastrati, Donis Avdija, Milot Rashica, Bersant Celina.

Napad: Elbasan Rashani, Atdhe Nuhiu i Vedat Muriqi.

islandkosovoukrajina
KOMENTARI

KOMENTARI