Sport Centar

Selekcija grada Sarajeva počela pripreme za međunarodni rukometni turnir ”VIŠE OD IGRE”

Jučer su se u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ okupili igrači sa šireg spiska Selekcije Grada Sarajeva koji će nastupati na II. Međunarodnom rukometnomturniru za kadete pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji će se igrati u periodu od 08.09. – 10.09.2017. godine u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“.

Selekcija grada Sarajeva počela pripreme za međunarodni rukometni turnir ”VIŠE OD IGRE”

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“ Sarajevo.

Na turniru će igrati ekipe koje nam dolaze iz ex-Jugoslavije, a koje sa svojim seniorskim selekcijama imaju značajnu ulogu u europskom rukometu.

Na turniru igraju sljedeće ekipe: R.K. CELJE PIVOVARNA LAŠKO (Slovenija) – branioc titule sa prošlogodišnjeg turnira, R.K. BALIĆ&METLIČIĆ (Hrvatska) – finalista sa prošlogodišnjeg turnira, R.K. CRVENA ZVEZDA (Srbija), R.K. PARTIZAN (Srbija), R.K. METALURG SKOPJE (Makedonija) te ekipe iz Bosne i Hercegovine H.R.K. IZVIĐAČ CO, R.K. BORAC mtel i kao domaćin SELEKCIJA GRADA SARAJEVA koja je osvojila treće mjesto na prošlogodišnjem turniru.

Na prvom okupljanju se pojavilo 25 igrača koji dolaze sa područja Kantona Sarajevo i predstavljaju najbolje mlade igrače koje Kanton Sarajevo ima u ovom trenutku.

Ovi igrači su predstavnici rukometnih klubova koji nastupaju u rukometnoj ligi KS, i to: R.K. Goražde, R.K. Radnićki Goražde, R.K. Bosna Sarajevo, R.K. Slavija Istočno Sarajevo, R.K. Briješće i škola rukometa Sedmerac Sarajevo.

Na širem spisku igrača Selekcije Grada Sarajeva su:
GOLMANI:
KENAN ĐULIĆ – RK BRIJEŠĆE
ADNAN KURTOVIĆ – RK BRIJEŠĆE
DŽENAN MUSIĆ – ŠR SEDMERAC
MILOŠ SIMANIĆ –RK SLAVIJA
BELMIN BEČIĆ – RK RADNIČKI

KRILA:
FILIP BLAGOJEVIĆ – RK SLAVIJA
HARIS KUNOVAC – RK GORAŽDE
ANES KLAČAR – ŠR SEDMERAC
AJDIN IMAMOVIĆ – RK BRIJEŠĆE
TARIK VELIĆ – RK BRIJEŠĆE

BEKOVI:
ADIS HALILOVIĆ – ŠR SEDMERAC
BILAL ČAUŠEVIĆ – RK BRIJEŠĆE
ERMIN OMBAŠA – RK BRIJEŠĆE
EMIR AGOVIĆ – RK BRIJEŠĆE
HARUN DJANA – RK GORAŽDE
BEKIR DŽEMIDŽIĆ – RL GORAŽDE
KERIM TORLAKOVIĆ – RK BOSNA SARAJEVO
NEDIM RAHMAN – RK BOSNA SARAJEVO
AMAR KORKARIĆ – RK BOSNA SARAJEVO
ADNAN ISAKOVIĆ – RK RADNIČKI
IGOR LAZAREVIĆ – RK SLAVIJA

PIVOTI:
ASIM NUMIĆ – RK VOGOŠĆA
ELDIN PURIŠ – ŠR SEDMERAC
FARIS RAONIĆ – ŠR SEDMERAC
KENAN SELIMOVIĆ – RK BRIJEŠĆE

Stručni štab čine treneri Sanjin Kolaković (R.K. Sedmerac), Muhamed Imamović (R.K. Briješće), Dejan Tešanović (R.K. Slavija) i Sead Lagumdžija (R.K. Sedmerac).

”Velika čast nam je biti domaćin najboljim igračima sa područja Kantona Sarajevo koji će pokušati izboriti što bolji plasman na predstoječem međunarodnom rukometnom turniru u Sarajevu u organizaciji Udruženja SPIRITUS. Na žalost na turniru može učestvovati samo 14 igrača tako da će treneri selekcije imati jako težak zadatak da izaberu najbolje koji će u što boljem svijetlu predstaviti Grad Sarajevo ali i Bosnu i Hercegovinu. Turnir nosi naziv „VIŠE OD IGRE“ iz razloga što je rukomet kao sport na području Grada Sarajeva u jako lošoj situaciji ali i zbog toga što će se na području grada po prvi put okupiti igrači iz vrhunskih regionalnih timova, koji su predstavljali velikane rukometa u ex-Jugoslaviji. Ovim turnirom pokušavamo skrenuti pažnju klubovima da se moraju okrenuti svom podmladku i usmjeriti rad upravo prema njima jer su oni budućnost rukometa u Bosni i Hercegovini”, izjavili su ispred Udruženja SPIRITUS.

Podršku realizaciji turnira su pružili Grad Sarajevo, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Novi Grad Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, zlatni sponzor kompanija SHOT doo Zenica te kompanije MIBRAL doo GOG Računari Zenica, ZENKO doo Zenica te brendovi MANNERS, SKY COLA, ELLA, NUTRIBULLET.

kadetirukometselekcija grada sarajevaturnirvise od igre
KOMENTARI

KOMENTARI