Sport Centar

Securitas napada Lutriju BiH/MUP KS, Džananović uzdanica Vatrogasaca protiv City Parka

S početkom u 19:00h u sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći večeras će se odigrati četiri susreta 13. kola Sport Centar Business lige.

Securitas napada Lutriju BiH/MUP KS, Džananović uzdanica Vatrogasaca protiv City Parka

Noć će otvoriti meč između City Parka i Vatrogasaca Sarajevo. Nominalni domaćin u ovom meču definitivno je najveće iznenađenje u ovoj sezoni, a nakon lošeg starta ušli su u sjajnu seriju rezultata i već sada su jedni od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Business lige. S druge strane, Vatrogasci Sarajevo će se pouzdati u Nedima Džananovića koji je imao nekoliko fantastičnih mečeva u ovoj sezoni, pa će od njegovog raspoloženja sigurno zavisi večerašnji rezultat.

Drugi meč koji počinje u 19:50 odigrat će ekipe Bazena Otoka i FAN Ferhatović/Regulator. FAN Ferhatović/Regulator nakon poraza od BH Pošte u ovom meču ima imperativ pobjede, dok će s druge strane Bazeni Otoka tražiti pozitivan rezultat kako bi do kraja regularnog dijela sezone sa što više bodova završili prvu sezonu na SC Business ligi.

U trećem meču sastaju se Domovi zdravlja Sarajevo i Farmavita. Ovo je susret u kojem se očekuje puno golova i s jedne i s druge strane, a obje ekipe večeras neće imati rezultatski pritisak jer više nemaju šanse da se plasiraju u play-off.

Noć će završiti i najzanimljivija utakmica večeri, a od 21:30 sastaju se Securitas i Lutrija BiH/MUP KS. Securitas je u prošlom kolu slavio protiv Bosnalijeka u fantastičnom meču i vođeni euforijom zbog pobjede nad direktnim konkurentom pokušat će iznenaditi favorita Lutriju BiH/MUP KS u večerašnjem meču.

nedim dzananovicsport centar business liga
KOMENTARI

KOMENTARI