Sport Centar

Securitas bolji od Bosnalijeka u meču sezone, šest golova Nidala Ferhatovića

U sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći večeras su odigrana tri susreta 12. kola Sport Centar Business lige, a u utakmici večeri ekipa Securitasa slavila je protiv Bosnalijeka rezultatom 4:3.

Securitas bolji od Bosnalijeka u meču sezone, šest golova Nidala Ferhatovića

Farmavita – Tržnice Sarajevo/Ejot 2:7 (Hadžić, Jahić/Otajagić 3x, Trakić 2x, Dedić, Klačar)

Utakmica između Farmavite i Tržnica Sarajevo/Ejot je otvorena sa nekoliko lijepih akcija nominalnog domaćina u ovom susretu, ali bez rezultata. Nakon prvih pet minuta Tržnice Sarajevo/Ejot su preuzele inicijativu i pokazale da su došle po sva tri boda. U devetoj minuti smo vidjeli prvi ozbiljan napad i prvi pogodak na utakmici. Mirza Trakić je šutirao, a Haris Otajagić je majstorski preskočio loptu i tako prevario golmana ekipe Farmavite. Ipak, Farmavita je odmah izjednačila, pošto je Faruk Hadžić iskoristio nepažnju Tržnica Sarajevo/Ejot. Haris Otajagić je propustio dvije situacije jedan na jedan, a to je maestralno kaznio Mehmed Jahić lob udarcem. Ipak, Otajagić se iskupio u posljednjoj minuti prvog poluvremena i izjednačio rezultat na 2:2.

Drugo poluvrijeme otvoreno je opsadom gola Farmavite. Odlična igra Tržnica Sarajevo/Ejot je krunisana golom koji je ponovo postigao Trakić. U sljedećem napadu Adis Dedić je povećao prednost, a utakmicu je riješio Otajagić pogotkom za 5:2. Šesti pogodak za Tržnice postigao je Klačar, a sedmi Otajagić. Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je ostalo 7:2 za Tržnice.

Farmavita: Faruk Hadžić, Muhamed Kadić, Nermin Pindžo, Vedran Bači, Almir Mešić, Mirza Borovčanin, Senja Žujo, Mehmed Jahić, Adnan Nurko, Haris Kratovac, Dino Avdić, Armin Ćutahija, Adnan Smajović.

Tržnice Sarajevo/Ejot: Sejad Đozo, Haris Hasanbegović, Admin Holjan, Damir Milušić, Sead Fetahović, Muhamed Efendić, Haris Otajagić, Ismir Terović, Admir Džuho, Damir Junuzović, Haris Hadžić, Adis Klačar, Muris Trakić, Adis Dedić, Mevludin Saračević, Suad Šahbazović.

Lutrija BiH/MUP KS – Bazen Otoka 5:1 (Velagić, Musić, Selimović, Tabaković, Mandal / Janjoš)

Utakmica između Lutrije BiH/MUP KS i Bazena Otoka je otvorena golom koji je postigao Emir Janjoš, ali je Lutrija BiH/MUP KS odmah izjednačila golom Edina Velagića nakon odbijanca. U 14. minuti Lutrija BiH/MUP KS je konačno slomila otpor i postigla je dva gola. Prvo je Musić pogodio za 2:1, a onda i Selimović za 3:1. Mustafa Tabaković povećava prednost Lutrije BiH/MUP KS u 17. Minuti na 4:1.

U drugom poluvremenu ekipa Lutrija BiH/MUP KS je očekivano usporila tempo igre, te je promijenila kompletan sastav na terenu. Jedini pogodak u drugom dijelu je majstorija Mandala koji je pogodio sa gotovo pola terena. Veliki problem za Bazen Otoka je bilo neigranje najboljeg igrača Emira Janjoša u drugom poluvremenu, zbog teške povrede koju je zadobio.

Lutrija BiH/MUP KS: Ilhan Tucović, Nedim Hamzić, Edin Hajdarević, Semir Zilić, Amar Behlulović, Mustafa Tabaković, Sead Ajanović, Admir Musić, Avdibegović Damir, Haris Mešanović, Mirza Selimović, Alen Kremo, Sanid Mandal, Edin Velagić, Edin Mujan, Anes Mešetović.

Bazen Otoka: Adel Subašić, Emir Sinanović, Samir Bešlija, Emir Bašić, Emir Hondo, Eldin Muharemović, Fahrudin Korač, Emir Janjoš, Harun Krajišnik, Anel Imamović.

FAN Ferhatović/Regulator – Domovi zdravlja Sarajevo 8:3 (Nidal Ferhatović 6x, Amar Ferhatović, Ćosović / Ćatibović, Lekić, Bubalo) | Nadoknada 11. kolo |

FAN Ferhatović/Regulator je veoma dobro otvorio meč protiv Domova zdravlja i već u trećoj minuti došao do vodstva preko Nidala Ferhatovića. Tri minute kasnije, ponovo ista stvar. Ferhatović postiže drugi pogodak za ubjedljivo vodstvo. FAN Ferhatović/Regulator je igrao izuzetno ofanzivno, dok je ekipa Domovi zdravlja prijetila iz kontri. Jedna takva kontra je krunisana golom za 1:2, a pogodio je Ćatibović nakon što mu se lopta odbila u noge nakon odbrane golmana nominalnog gosta u ovom meču. Posljednje sekunde prvog poluvremena FAN Ferhatović/Regulator je iskoristio priliku za povećanje vodstva, a strijelac je ovaj put bio Amar Ferhatović.

U drugom poluvremenu fantastična fudbalska predstava. Na otvaranju po jedan gol na obje strane. Prvo je Nidal Ferhatović pogodio za 4:1, a onda je Lekić postigao vrlo lijep pogodak nakon kornera za smanjenje deficita. Veoma inspirisani Nidal Ferhatović je postigao još dva pogotka i tako zaokružio simultanku, a Adis Bubalo je uspio smanjiti rezultat na 3:6. Sedmi pogodak za FAN Ferhatović/Regulator postigao je Ensar Ćosović, a onda je Nidal Ferhatović postigao šesti gol i priključio se najboljim strijelcima lige.

FAN Ferhatović/Regulator: Nedžad Smajević, Emir Memčić, Amar Ferhatović, Ensar Ćosović, Amar Džozo, Nidal Ferhatovć, Aldin Hadžalić, Adnan Muharemović, Elmedin Korjenić, Mirza Wohlk, Ivor Doder, Tarik Cerić

Domovi zdravlja Sarajevo: Mirsel Selmanović, Dinko Remić, Haris Kaliman, Adis Bubalo, Semir Šahmanija, Damir Hećo, Elvedin Softić, Amer Lekić, Nedim Čatibović, Zlatan Čavić, Sadmir Kujović, Admir Tantula, Adis Glušac, Adis Adilović, Sanin Rizvanović, Dragan Malešević, Admir Smajić, Elmir Alić, Arijel Dizdarević, Inel Husejnović, Islam Mujakić, Armin Hodžić.

Bosnalijek – Securitas 3:4 ( Memišević 2x, Hasanović / Dagić 3x, Sibalo)

Posljednji duel dana je počeo uz mnogo napetosti i borbe jer su se sastale ekipe koje se nalaze na sedmom i osmom mjestu na tabeli, a to su Bosnalijek i Securitas. Iako ima bod manje nakon 11 kola, tim Securitasa je mnogo bolje otvorio duel, a nakon dvije odlične šanse, Damir Kustura je fenomenalno pronašao Selvera Dagića na drugoj stativi, a njemu nije bilo teško da dovede svoj tim u vodstvo. Nakon petnaest minuta moglo se reći da je ovo susret večeri. Oba tima su igrala otvoreno, a na tempu, kakav su postavili, bi mogla pozavidjeti i profesionalna malonogometna liga u nekoj od razvijenijih svjetskih zemalja. Fenonenalnu šansu za izjednačenje je propustio Tarik Hasanović, pošto je nakon odlične lopte glavom promašio prazan gol. To je bio uvod u dešavanja iz 20. minute kad je Bosnalijek preko Samira Memiševića poravnao rezultat.

Securitas sjajno otvara drugo poluvrijeme. Prvo je Sibalo postigao divan pogodak iz okreta, a onda je u 27. minuti Kustura ponovo asistirao za Dagića kojem nije bilo teško da poentira za 3:1. Bosnalijek je u nastavku susreta imao veliku terensku inicijativu, ali većih prilika nije bilo sve do 37. minute kada je Memišević postigao drugi pogodak za veliku dramu u finišu. Pitanje pobjednika je riješeno iz kontre koju je realizovao Dagić za het trik. U posljednjim sekundama penal za Bosnalijek Tarik Hasanović pretvara u gol za 3:4, a tim rezultatom je završen susret koji će ući u užu konkurenciju za meč sezone.

Bosnalijek: Ersin Mrguda, Tarik Hasanović, Maid Kapičija, Elmedin Sipović, Ermin Mrguda, Elmedin Zubeljak, Haris Hrvat, Nail Šehović, Kemal Alihodžić, Adnan Hodžić, Vlatko Vinovrški, Samir Memišević, Esmin Mandžukić, Asmir Kujović.

Securitas: Emsad Šljivo, Damir Kustura, Selmin Dagić, Almir Kahriman, Dževad Čolić, Adnan Pašić, Nermin Bunar, Zermin Mehić, Mustafa Šabanović, Alem Prašović, Eldin Hasanspahić, Rusmir Mehić, Mirzet Sibalo, Arvin Džindo i Samir Begić.

 

 

bazen otokabosnalijekdomovi zdravlja sarajevofan ferhatovicfarmavitalutrija bihmup kantona sarajevosport centar business ligatrznice sarajevo ejot
KOMENTARI

KOMENTARI