Sport Centar

SCsport saznaje: Kjosevski naredne sedmice potpisuje novi ugovor sa Plavima

Vedran Kjosevski, čuvar mreže Željezničara se prema saznanjima portala scsport.ba sa Upravom Plavih dogovorio oko produženja saradnje.

SCsport saznaje: Kjosevski naredne sedmice potpisuje novi ugovor sa Plavima
FOTO: klix.ba

Naime, ovaj mladi golman je bivši omladinac Željezničara, te je prošao kroz sve selekcije ovog tima, da bi na kraju u sezoni 2013/2014 prešao u prvi tim.

Tada je na golu ekipe sa Grbavice stajao Marjan Antolović, ali njegovim odlaskom, prvi čuvar mreže Željezničara je postao Vedran Kjosevski, i od tada suvereno čuva mrežu Plavih.

On je dosada za Željezničar upisao 63. nastupa, od čega 45. u BHT Premijer ligi, 14. u Kupu-u BiH i četiri u kvalifikacijama za plasman u Evropa ligu.

Kjosevskog postojeći ugovor sa Plavima veže do 2018. godine, međutim s obzirom da je u protekloj sezoni bio jedan od najboljih igrača Željezničara, Uprava ekipe sa Grbavice se odlučila da mu ponudi novi  ugovor sa poboljšanim finansijskim uslovima , a prema saznanjima portala scsport.ba, čelnici su sa ovim golmanom postigli dogovor, te će se potpisivanje produženja ugovora na narednih nekoliko sezona, desiti u toku naredne sedmice.

fkzeljeznicarvedran kjosevski
KOMENTARI

KOMENTARI