Sport Centar

SCsport.ba u Rimu: “Samo da Pjanić ne proslavi titulu sa Juventusom na Olimpicu”

Veliki derbi 36. kola italijanske Serije A na Olimpicu igraju Roma i Juventus, a novinar portala SCsport.ba, Haris Halvadžija, nalazi se na licu mjesta.

SCsport.ba u Rimu: “Samo da Pjanić ne proslavi titulu sa Juventusom na Olimpicu”

Ukoliko “Stara dama” osvoji barem jedan bod, po 35. put će postati prvak Italije, a to bi posebno bolno moglo biti pristalicama Rome, koji još uvijek ne mogu oprostiti prelazak Miralema Pjanića u Torino.

Današnji boravak u Vječnom gradu iskoristili smo i za obilazak znamenitosti glavnog italijanskog grada, te smo uspjeli kratko i porazgovarati sa domicilnim stanovništvom.

Pjanić? Pezzo di m…. “, prvi je komentar Alessija, lokalnog prodavača suvenira. Možda je mislio da ga ne razumijemo, ali pogriješio je, a na pitanje kakav rezultat očekuje rekao je:

Pobijedit ćemo 1:0. Samo da Pjanić ne proslavi titulu sa Juventusom na Olimpicu.

Džeko je ipak druga priča, “Dijamant” je ljubimac tifoza Rome.

Zbog Džeke ćete dobiti jeftinije suvenir“, lukavo je, uz smiješak kazao Alessio, dodavši:

Nedostajat će nam Edin, ali možemo ih pobijediti pred našim navijačima.

Inače, u gradu nema prevelikih naznaka da se igra utakmica. Ekipa Juventusa stigla je u grad u večernjim satima uz jaku policijsku pratnju, ali sve je proteklo u najboljem redu.

Među grupom putnika koji su stigli, u aranžmanu agencije “Sol Azur”, iz Bosne i Hercegovine nalazi se i nekoliko tifoza Rome, koji će sutra od 20:45 bodriti svoj tim protiv velikih rivala.

edin dzekojuventusmiralem pjanicreportazaRomasol azur
KOMENTARI

KOMENTARI