Sport Centar

SC tim kola: Ahmetović nastavio zabijati, Starčević slavio u derbiju na Vrbasu

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 9. kola BH Telecom Premijer lige, najboljeg trenera i igrača, te najljepši gol.

SC tim kola: Ahmetović nastavio zabijati, Starčević slavio u derbiju na Vrbasu

SC TIM KOLA
GOLMAN: Azir Muminović (Sloboda)
ODBRANA: Josip Ćorluka (Široki Brijeg), Aleksandar Ignjatović (Sloboda), Aleksandar Vukotić (Krupa), Almir Bekić (Sarajevo)
VEZNI RED: Fenan Salčinović (Čelik), Amer Ordagić (Sloboda), Nikola Dujaković (Krupa)
NAPAD: Miloš Filipović (Zrinjski), Krste Velkoski (Sarajevo), Mersudin Ahmetović (Sarajevo)

Azir Muminović je na utakmici Slobode i Željezničara branio odlično i veoma sigurno, a posebno se istakao kod slobodnog udarca Zakarića, kada je maestralnom intervencijom odbranio udarac najboljeg igrača Željezničara.

Aleksandar Ignjatović je u pobjedi Slobode sa kolegama iz odbrane odlično zatvorio prilaze golu Tuzlaka, a upisao je i asistenciju za pobjedonosni pogodak. Aleksandar Vukotić  je bio neprelazan u lokalnom derbiju protiv Borca iz Banja Luke. Josip Ćorluka je u meču sa Vitezom mijenjao Dinu Ćorića i kvalitetno je odgovorio zadatku koji mu je postavio strateg Širokobriježana, Goran Sablić. Almir Bekić je od dolaska Husrefa Musemića na klupu Bordo kluba počeo igrati odlično, te je protiv Radnika pružio dobru partiju i tako se našao u timu kola portala SCsport.ba.

Fenan Salčinović je još jednom bio začetnik svih akcija Čelika koji je nadigrao GOŠK i njegovo iskustvo i fudbalsko znanje u ovome trenutku je od vitalnog značaja za Zeničane. Amer Ordagić je igrač zbog kojeg su se Plavi sa Tušnja vratili bez osvojenog boda, bilo ga je na svim dijelovima terena, te je bez sumnje bio i prvo ime susreta. Nikola Dujaković je u pobjedi Krupe odigrao odlično, te je sa dvije asistencije bi najzapaženiji igrač susreta sa Borcem.

Krste Velkoski je dolaskom Musemića podigao formu, te je u meču sa Radnikom zabilježio gol i asistenciju, a Mersudin Ahmmetović je na istoj utakmici postigao dva veoma lijepa pogotka. Miloš Filipović je u pobjedi Zrinjskog nad Krupom bio najbolji igrač na terenu sa dva gola, te se zasluženo našao u timu ovog kola prema izboru portala SCsport.ba.

TRENER KOLA: Slobodan Starčević (Krupa)

Slobodan Starčević je nakon prošlog kola i visokog poraza na Grbavici uspio posložiti ekipu i u potpunosti nadigrati momčad Borca iz Banja Luke u derbiju na Vrbasu.

IGRAČ KOLA: Mersudin Ahmetović (Sarajevo)

Mersudin Ahmetović nakon dolaska Musemića igra preporođeno, a u ovom kolu je postigao dva veoma važna pogotka za Bordo ekipu, te je tako donio pobjedu na teškom gostovanu u Bijeljini i zasluženo ponio epitet igrača 9. kola BHT Premijer lige BiH prema izboru portala SCsport.ba.

GOL KOLA: Miljan Ljubenović (Krupa)

aleksandar ignjatovicaleksandar vukoticalmir bekicamer ordagicazri muminovicfenan salcinovicfkkrupafksarajevofkslobodahskzrinjskijosip corlukakrste velkoskimersudin ahmetovicmiljan ljubenovicmilos filipovicnikola dujakovicnkceliknksirokibrijegslobodan starcevic
KOMENTARI

KOMENTARI