Sport Centar

SC tim kola: Kjosevski spasitelj Željezničara, Bilbija ostavio Zrinjski u trci za titulom

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 4. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak, najboljeg trenera i igrača, te najljepši gol.

SC tim kola: Kjosevski spasitelj Željezničara, Bilbija ostavio Zrinjski u trci za titulom

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 4. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak, najboljeg trenera i igrača, te najljepši gol.

GOLMAN: Vedran Kjosevski (Željezničar)

ODBRANA: Josip Ćoruluka (Široki Brijeg), Matej Rodin (GOŠK), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Bojan Puzigaća (Borac)

VEZNI RED: Dušan Martinović (Radnik), Darko Todorović (Sloboda), Ivan Baraban (Široki Brijeg), Nemanja Bilbija (Zrinjski)

NAPAD: Stevo Nikolić (Čelik), Dražen Bagarić (Široki Brijeg)

Vedran Kjosevski (Željezničar) u derbiju protiv Širokog Brijega bio je spasioc svoga tima. Sa nekoliko dobrih odbrana održao je Plave u životu tokom susreta, a onda je u 90. minuti postigao spektakularan izjednačujući gol kojim se našao na naslovnicima mnogih medija.

Josip Ćoruluka (Široki Brijeg) je kao i cijeli tim sa Pecare odigrao izvanredan meč na Grbavici, a uspio je i asistirati kod vodećeg gola. Matej Rodin (GOŠK) je ponovo odigrao dobru utakmicu, a Gabeljani su iz Banja Luke uz malo sreće donijeli vrijedan bod. Posebno je bitna bila njegova intervencija sa gol linije. Hrvoje Barišić (Zrinjski) je odradio dobar odbrambeni posao protiv Sarajeva, koje je bilo gotovo bezopasno Pod Bijelim brijegom. Bojan Puzigaća (Borac) je dolaskom Darka Vojvodića na klupu Banjalučana dobio novu šansu, a nakon teškog perioda kroz koji je prolazio dok u Borcu nisu računali na njegove usluge, pokazao je da to bila velika greška i da itekako još može igrati na zavidnom nivou.

Dušan Martinović (Radnik) poslije oporavka od teške povrede brzo se vratio u prvi tim, a gol protiv Krupe sigurno će mu dodatno povećati samopouzdanje. Darko Todorović (Sloboda) igra u izvanrednoj formi ovoga proljeća, što je potvrdio i novim golom protiv Mladosti DK. Ivan Baraban (Široki Brijeg) je na Grbavici pružio možda i najbolju partiju od oporavka od povrede. Imao je nekoliko šansi i sjajnom kretnjom pravio je velike probleme odbrani Željezničara, koji je uz veliku dozu sreće izbjegao poraz. Nemanja Bilbija (Zrinjski) riješio je derbi sa Sarajevom i Zrinjskom donio veoma važnu pobjedu koja ga je ostavila u trci za titulom.

Stevo Nikolić (Čelik) pružio odličnu igru protiv Viteza koju je krunisao sa dva gola i još ljepšom asistencijom za Okolija. Dražen Bagarić (Široki Brijeg) uspio je da nakon Sarajeva zatrese mrežu i Željezničara, ali gosti sa Pecare morali su se zadovoljiti samo remijem na Grbavici.

IGRAČ KOLA: Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Protiv Sarajeva odigrao je jako dobru utakmicu, a gol za tri boda produžio je nadu Plemića da mogu odbraniti titulu. Raspoložen Bilbija do kraja šampionata mogao bi biti prevaga za Zrinjski u finišu šampionata i Slišković se nada da će njegov napadač nastaviti sa ovakvim partijama do kraja sezone.

TRENER KOLA: Goran Sablić (Široki Brijeg)

Iako je na kraju u derbiju na Grbavici rezultat bio 1:1, Široki Brijeg je bio bolji rival od Željezničara, koji nije imao pravo rješenje za igru gostiju.  Sjajnom postavkom igre Sablić je pokazao da je možda taktički najpotkovaniji stručnjak u prvenstvu, koji u svakom momentu može prilagoditi sistem igre rivalu i izvući maksimum iz svoje ekipe.

GOL KOLA: Vedran Kjosevski (Željezničar)

fkboracfkradnikfkslobodafkzeljeznicarhskzrinjskinkceliknkgosknksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI

Amar
Gost

Poznata lopovska porodica osim se pponadala da ce ovi njihovi izgubiti pa da opet preuzmu klub od ovog kamatara sto ih sad drzi, ali ih je ovaj golman zajebao. Ivica se umalo opet slagirao kad je vidio gol. A mogli su od prodaje utakmica lijepih para zaraditi. Amaw se pokuso ubiti

blue
Gost

Jebo ti je Amaw majku amare

blue
Gost

Voliš li kad ti efendija svršivu šupak u fahdovoj džamiji.čujen da vas efendija nateže poslije džume

blue
Gost

Amare pucnjava bila ispred fahdove džamije slijedeča je na tebe majku ti mrtvu jebemo

Amar
Gost

Nemojte na amara, slagirace se ivica :))))))))))))

blue
Gost

Oplakačete te mama kurva koja rodi retarda seljaka

Amar
Gost

Asima nije kurva!!!

wpDiscuz