Sport Centar

SC tim kola: Bekrić pokrenuo Zrinjski protiv “svog” Želje, Anđušić i Arežina blistali

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 2. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak, najboljeg trenera i igrača, te najljepši gol.

SC tim kola: Bekrić pokrenuo Zrinjski protiv “svog” Želje, Anđušić i Arežina blistali
FOTO: E. Čivić / Sportske.ba

Redakcija portala SCsport.ba izabrala je idealni tim 2. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak, najboljeg trenera i igrača, te najljepši gol.

GOLMAN: Mladen Lučić (Radnik)

ODBRANA: Borislav Terzić (Sloboda), Nihad Mujakić (Sarajevo), Boris Pandža (Čelik), Senad Karahmet (Mladost DK)

VEZNI RED: Stojan Vranješ (Željezničar), Samir Bekrić (Zrinjski), Filip Arežina (Mladost DK)

NAPAD: Nemanja Anđušić (Čelik), Nenad Srećković (Radnik), Edis Smajić (Sloboda)

Mladen Lučić (Radnik) spada u red najboljih premijerligaških golmana što je protvrdio još jednom protiv Sarajeva. Odbranio je nekoliko dobrih šansi za goste, koje su mogle odvesti utakmicu u drugom smjeru i pripadaju mu velike zasluge za pobjedu.

Borislav Terzić (Sloboda) se u prvih nekoliko kola pokazao kao kvalitetna akvizicija Tuzlaka, a dobru igru krunisao je i asistencijom protiv Viteza. Nihad Mujakić (Sarajevo) je uprkos porazu Sarajeva u Bijeljini pružio dobru partiju i bez sumnje je bio prvo ime u gostujućem sastavu. Iako veoma mlad, pokazao je da se na njega može ozbiljno računati i da zaslužuje mjesto u prvom timu. Boris Pandža (Čelik) sa svojim kolegama iz odbrane uradio je dobar posao, osujetivši ofanzice GOŠK-a koji nisu napravili veliki broj šansi pred golom Zeničana, te su bodovi ostali na Bilnom polju. Senad Karahmet (Mladost DK) u posljednje vrijeme pruža jako dobre partije, a i protiv Borca bio je jedan od najzapaženijih igrača na terenu.

Stojan Vranješ (Željezničar) je protiv Zrinjskog pokazao klasu i iskustvo. Bio je veoma raspoložen, postigao je i efektan gol, ali Plavi su od gotovog napravili veresiju i na kraju ostali bez pobjede. Samir Bekrić (Zrinjski) ulaskom na teren protiv bivšeg kluba, promijenio je tok igre, a dva gola u finišu su pala nakon njegovih asistencija. Bekrić svakako može biti bitan kotač u šampionskom pohodu Mostaraca do kraja sezone. Filip Arežina (Mladost DK) odigrao je još jedan izvanredan meč i u ovome trenutku je vjerovatno najbolji fudbaler Premijer lige na poziciji ofanzivnog veziste. Eurogol iz slobodnjaka nagrada je za sjajnu partiju u kojoj je pravio velike probleme Banjalučanima.

Nemanja Anđušić (Čelik) postigao gol, a zatim i lijepo asistirao Nikoliću za ovjeru važne pobjede protiv GOŠK-a i nastavak nadanja Čelika. Nenad Srećković (Radnik) u skladu sa prezimenom postigao veoma sretan, ali i lijep gol protiv Sarajeva za nastavak odlične serije Radnika. Riječ je o polivalentnom fudbaleru, koji je veoma koristan i bitan za ekipu Mladena Žižovića. Edis Smajić (Sloboda) postigao je vodeći gol za Tuzlake u Vitezu koji je otškirnuo vrata pobjede, te je tako zacementirao svoje mjesto u ekipi Slavka Petrovića.

IGRAČ KOLA: Nemanja Anđušić (Čelik)

Dolazak u Čelik za sada se ispostavio kao dobar potez bivšeg igrača Sarajeva. Dobio je znatno više prostora za igru i brzo se nametnuo kao jedan od najboljih igrača Zeničana, koji će do kraja sezone voditi veliku borbu za opstanak.

TRENER KOLA: Mladen Žižović (Radnik)

Biljeljinici su pravi hit prvenstva, za koje ni oni najveći klubovi nemaju pravo rješenje. U meču protiv Sarajeva, Radnik se odlučio na čvrstu igru u kojoj su čekali svoju šansu, a na kraju uz malo sreće su je i dočekali. Žižović i njegova ekipa zaslužuju sve pohvale za fudbal koji prezentuju i dokaz su kako se strpljenje i studiozan rad isplate.

GOL KOLA: Filip Arežina (Mladost DK)

fkmladostdkfkradnikfksarajevofkslobodafkzeljeznicarhskzrinjskinkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI