Sport Centar

SC na licu mjesta: Osjetite djelić atmosfere pred spektakl u Mostaru

Mostar je iz minute u minutu sve spreminiji za spektakl koji će se održati na Starom mostu, a ekipa portala SCsport.ba bila je na licu mjesta i uvjerila se kako teku pripreme za prestižni svjetski događaj.

SC na licu mjesta: Osjetite djelić atmosfere pred spektakl u Mostaru

Pripreme za takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva ovog vikenda u Mostaru su pri samom kraju. Najbolji svjetski skakači su stigli u grad na Neretvi, na Starom mostu je osvanula platforma visoka 27 metara, a Orlando Duque i Rhiannan Iffland su prije dolaska u Mostar posjetili Štrbački buk i skakali s ovog prelijepog vodopada.

Najbolji svjetski skakači su stigli u grad, a dočekao ih je Stari most koji je osvanuo sedam metara viši. Naime, tehničari su vrijedno radili cijele noći kako bi na mostu podigli dodatnu platformu i osigurali visinu od 27 metara, koja je neophodna za cliff diving skokove.

U Mostaru ovih dana neće manjkati ni dobre večernje zabave, uz brojne svirke bendova Mostar Rock škole, DJ setove te nastupe poznatih repera Frenkieja i Helem Nejse. Marshall, Alibaba, Black Dog Pub, Stari most, Bijeli Bar, Europa – samo su neke od lokacija ovih dešavanja.

Da bi se gledaocima omogućio lakši dolazak na takmičenje, dogovorena je posebna vožnja talgo vozom na relaciji Sarajevo-Mostar-Sarajevo u subotu 16. septembra. Nakon što su karte rasprodane, organizatori su u suradnji s Željeznicama FBiH odlučili da uvedu još jednu talgo kompoziciju, koja će voziti u isto vrijeme i po istim cijenama.

cliff divingmostarred bull
KOMENTARI

KOMENTARI