Sport Centar

SC Izbor najboljeg rukometaša BiH: Četiri imena u najužoj konkurenciji

SC Izbor najboljeg rukometaša BiH: Četiri imena u najužoj konkurenciji

Ovu ideju prije tri godine pokrenuo je bivši novinar portala SCsport.ba i naš prijatelj Jasmin Tajić, danas uposlenik Oslobođenja, a mi želimo da ovaj projekat nastavi tradiciju i da iz godine u godinu budemo sve bolji, jer uvijek težimo promociji najboljeg u bh. sportu.

Od danas ulazimo u drugu, posljednju fazu, u kojoj ćete vi od četiri igrača, koji su skupili najviše glasova novinara izabrati vašeg favorita.
Novina je da ove godine glasaju i novinari iz BiH, koji su glasali prema sistemu deset, šest, četiri i dva boda.

Nakon zbrajanja tih glasova dobili smo četiri rukometaša, koji će se u završnici boriti za titulu najboljeg i za nasljednika Vladimira Vranješa, koji je prošle godine osvojio laskavo priznanje.

Prvi put najbolji rukometaš BiH u izboru portala SCsport.ba bio je kapiten naše reprezentacije, Nikola Prce.

Što se tiče glasova čitatelja, onaj rukometaš koji ih bude imao najviše osvojit će 20 bodova. Drugoplasiranom će pripasti deset, trećeplasiranom sedam i četvrtoplasiranom pet bodova. Glasati možete u anketi na našem portalu.

Kada se zbroje glasovi žirija i čitatelja dobit ćemo pobjednika. U užoj konkurenciji za najboljeg rukometaša ove godine su: Mirsad Terzić, Benjamin Burić, Marko Tarabochia i Dejan Malinović.

Glasanje u anketi na našem portalu traje od 1. do 31. decembra, a nagrada najboljem rukometašu BiH za 2016. godinu bit će uručena u januaru, na okupljanju našeg nacionalnog tima.

Osim pomenute četvorke novinari iz BiH, uz specijalnog gosta Žiku Bogdanovića (urednika renomiranog portala Balkan-Handball.com) glasali su i za Nikolu Prcea, Vladimira Vranješa, Faruka Vražalića, Marija Pavlaka, Vladana Lončara, Senjamina Burića, Tarika Međića, Benjamina Čičkušića, Marka Panića i Eldina Travančića.


Novinarski žiri čine:


Anel Kerić (SCsport.ba)

Jasmin Tajić (Oslobođenje)

Žika Bogdanović (Balkan-handball.com)

Dario Mehmedović (FTV)

Adnan Ljubović (BH Radio 1)

Medina Šehić (BHT 1)

Edin Spržo (Nezavisne novine)

Sanel Konjihodžić (Sport1.ba)

Faruk Zametica (Radiosarajevo.ba)

Amer Čulić (Dnevni avaz)

Adis Hadžić (OBN)

Ammar Švrakić (Hayat TV)

milwaukeeschalke
KOMENTARI

KOMENTARI