Sport Centar

SC analiza: Slobodi prijeti egzodus, ugovori na zimu ističu i igračima Sarajeva i Željezničara

Jesenji dio premijerligaškog šampionata bliži se kraju, a nakon preostala četiri kola, po ustaljenoj praksi uslijedit će višemjesečna pauza u kojoj će svakako top tema biti potencijalni transferi.

SC analiza: Slobodi prijeti egzodus, ugovori na zimu ističu i igračima Sarajeva i Željezničara

Na izmaku godine, klubovi već gledaju u pravcu kadrovskih promjena koje ih očekuju i razmišljaju o rješavanju igračke križaljke za drugi dio prvenstva.

U nastavku teksta donosimo vam pregled premijerligaških fudbalera kojima u decembru ove ili početkom januara naredne godine ističu ugovori, a koji će kao slobodni igrači eventualno moći promijeniti sredinu.

Najprometnije bi moglo biti na Tušnju, s obzirom da sedmorici fudbalera Slobode ističu ugovori, uključujući i vjerovatno dva ključna fudbalera; Amera Ordagića i Sulejmana Krpića.

Nešto povoljnija situacija je na Grbavici te će Plavi u narednom periodu rješavati sudbinu petorice fudbalera, uključujući bitne defanzivne igrače poput Bogičevića, Stanića ili Stevanovića.

Sarajevu “prijete” odlasci standardnog golmana Pavlovića i mladog reprezentativca Kadušića, a poseban kuriozitet je vezan za GOŠK, koji sa svim fudbalerima u igračkom kadru ima važeće ugovore do ljeta 2018. godine te je po tome jedinstven među premijerligašima.

Premijerligaški igrači kojima ističu ugovori na zimu

FK Sarajevo: Bojan Pavlović, Advan Kadušić

FK Željezničar: Irfan Fejzić, Srđan Stanić, Siniša Stevanović, Dženan Zajmović, Jadranko Bogičević

FK Sloboda: Ismar Hairlahović, Miloš Kalezić, Sulejman Krpić, Amer Ordagić, Adnan Salihović, Adnan Jahić, Almedin Zilkić

FK Radnik: Dejan Janković, Nenad Srećković

NK Vitez: Elvis Bibić

*podaci transfermarkt.de

fkradnikfksarajevofkslobodafkzeljeznicarnkvitez
KOMENTARI

KOMENTARI

Mbappe
Gost

Želji bi valjalo da odu svi pobrojani osim stanica

wpDiscuz