Sport Centar

Saša Vasiljević za SC: Sada smijemo vjerovati i u titulu!

Posljednje četiri sezone Igokea iz Aleksandrovca dominantna je ekipa u Prvenstvu BiH. Titule osvaja skoro bez naročitog napora, bez pravog takmaca s druge strane parketa. No , to se sada promijenilo. Bosna Royal u pet međusobnih mečeva zadala je dva ozbiljna udarca apsolutnom favoritu i aktuelnom šampionu države.

Saša Vasiljević za SC: Sada smijemo vjerovati i u titulu!
FOTO: Vasiljević: Odlučio sam da odigram barem još jednu veliku utakmicu u dresu Bosne

Posebno bolan za Igokeu je posljednji poraz (71:76), koji se desio sinoć pod svodom Velike dvorane “Mirza Delibašić” i kojim je sarajevska ekipa izjednačila na 1-1 u finalnoj seriji play-offa za prvaka BiH. Jedan od junaka velikog trijumfa je bio najiskusniji član Studenata, Saša Vasiljević. Čovjek koji se vratio u Sarajevo, da sjajnu karijeru zaključi u voljenom klubu, odigrao je najbolje kada je bilo najpotrebnije.

Bosna je vodila 7-8 razlike tokom većeg dijela susreta, ali u posljednjim minutama Igokea je istopila razliku i došla do egala (64:64). No, tada se gostima desio – Vasiljević. I njegove trojke. Uputio je dva projektila u samo srce nadmoćnijeg protivnika, koji se nakon toga zateturao i pokleknuo pred 2.000 navijača u Skenderiji.

“Ispunili smo cilj. Izjednačili smo u seriji, ali smo ostvarili i onaj drugi cilj, zacrtan na početku sezone – vratili smo publiku u Skenderiju. To je otpočetka naša priča, tome stremimo cijelo vrijeme. A mislim da smo sinoć dobrim dijelom u tome uspjeli i da će posjeta biti još bolja u sljedećoj utakmici u Skenderiji, jer smo se sada izborili za najmanje četiri utakmice finala”, govori Vasiljević u razgovoru za SCsport.ba.

Bivši reprezentativac BiH otkriva i da je, negdje u dubini mozga, osjetio “svoj” trenutak, kada je sinoć preuzeo odgovornost i pogodio pomenute trice.

“Kada sam se vraćao u Bosnu, jednostavno sam odlučio da odigram barem još jednu veliku utakmicu u ovom dresu. I, eto, desilo se. Uostalom, morale su ući te lopte, odigrali smo stvarno dobre akcije, a ja sam reagovao, onako, na iskustvo. A sada mi se pruža prilika i za još jednu veliku tekmu u dvorani “Mirza Delibašić”. Jedva čekam, ne samo ja, nego i cijela ekipa, naredni meč s Igokeom, kako onaj u Laktašima, tako onaj četvrti u Skenderiji”, ističe popularni Sale.

Bosnini košarkaši sada su dokazali da Igokea više nije tako nedodirljiva, da je protivnik koji ipak krvari. Štoviše, Studenti se sada usuđuju vjerovati u čudo.

“Smijemo vjerovati u titulu, zašto da ne? Imamo fantastične momke u ekipi, imamo našu publiku, a pokazali smo i da se možemo nositi s protivnikom u finalu. Sada je sve moguće”, zaključuje Saša Vasiljević, lider Bosne Royal.

kkbosnaroyalsasa vasiljevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Dite tvoje
Gost

Probudi se bosno moja mila i postani ko sto si bila !

wpDiscuz