Sport Centar

Sarajevo polumaraton omogućio prikupljanje 235.000 KM u humanitarne svrhe

Najpozitivnija sportska priča u gradu, Sarajevo polumaraton, od 2006. do 2016. godine društveno odgovornim akcijama omogućio je prikupljanje ukupno 235 hiljada KM, a ova tradicija nastavit će se i ove godine na 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu na kojem se očekuje prikupljanje više od 15 hiljade KM.

Sarajevo polumaraton omogućio prikupljanje 235.000 KM u humanitarne svrhe

Više od 3000 učesnika i učesnica iz 30 zemalja, nastavit će masovni trend rasta popularnosti sarajevskog polumaratona i trčanja općenito u našem glavnom gradu, a prije i nakon utrke bit će u prilici donirati novac za tri partnerska udruženja Direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, istakao je da sarajevski polumaraton bez svojih društveno odgovornih akcija ne bi bio to što jeste.

“Naši partneri na 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton su Humanitarna organizacija Hope and Homes for Children BiH, Alzheimer udruženje AiR Sarajevo te Udruženje građana Ruke koje realizuje ekološki projekat Let's Do it – milion sadnica za 1 dan. Naravno tu je i naš novi projekat „Run with me“ u okviru koje ćemo, zahvajujući pomoći Ambasade SAD-a u BiH, omogućiti da 150 osoba sa invaliditetom učestvuje na posebnoj trci. Ovim saradnjama nastavljamo našu tradiciju društveno odgovornog djelovanja kojim želimo unaprijediti društvo u kojem djelujemo. Posebno smo ponosni jer smo kreirali ogromnu zajednicu rekreativnih trkača širom BiH, a svi će oni podržati društveno odgovorne aktivnosti“, naveo je Mujanović te pozvao sve učesnike i učesnice da i ove godine pokažu solidarnost i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Udruženje građana Ruke u oktobru 2017. godine organizuje veliku akciju pošumljavanja “Let's Do it – milion sadnica za 1 dan” na području 40 općina u Bosni i Hercegovini. Svaki učesnik i učesnica će imati priliku kupiti zahvalnicu u iznosu od 3 KM kojom će donirati jednu sadnicu za ovu veliku akciju. Za pomoć Alzheimer udruženju AiR Sarajevo, učesnici i učesnice će moći prodavati svoje kilometre pod sloganom “Ne zaboravi svoje roditelje“ kako bi pomogli dementne osobe u BiH i podigli svijest o potrebama ove ranjive populacije u BiH. 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton će biti i prilika za sve građane da postanu hranitelji jednog od 30 mališana bez roditeljskog staranja koji čekaju na porodicu koja bi im mogla pružiti ljubav i zaštitu. Više o hraniteljstvu možete saznati i putem promotivnog videa HO Hopes and Homes for Children.
Prijave i uplate kotizacija za 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton i G-Drive štafetni polumaraton koji će se održati u nedjelju 17. septembra sa početkom u 10 sati ispred BBI Centra, moguće su do 9. septembra na eb stranici www.sarajevomarathon.ba, dok su prijave i uplate kotizacija za Novo Nordisk Fun Run te majzi Kid's Run moguće i 15. i 16. septembra na upisnom mjestu u BBI centru od 12 do 20 sati te na dan rke u zoni starta od 8:15 do 8:45, ukoliko ne bude popunjen limit na obje trke.

Organizaciju 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratona i ostalih utrka podržali su Coca-Cola HBC B-H, Olimpija, ovo Nordisk, Gazprom, Sberbank, Lactalis, Lutrija BH, Carlsberg, Mrkva, Garmin, Sprind, Biona, Symphony, BBI centar, Posao.ba, Grafo Balkan, Ekopak, Intersport, Hyundai, Poliklinika Al Tawil, Zlatara Sofić, Fress, Poljine Hills, Al-Shiddi grupacija, Novotel Sarajevo Bristol, Vispak, Sarajevo City Centar, Druga kuća, DH Agency, Zlatna džezva, Ambasada SAD u BiH, Grad Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Centar, Violeta, Penny, PipBH, Hostel Massimo, Franz Ferdinand, Molimao, Tosama, Orbico, New Event, Asocijacija XY. Medijski pokrovitelji: Klix.ba i Antena Sarajevo.

Sve ostale informacije o 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu dostupne su na www.sarajevomarathon.ba.

sarajevo polumaraton
KOMENTARI

KOMENTARI