Sport Centar

Sarajevo fight 3 će ugostiti velika imena borilačkih sportova

Manifestacija Sarajevo Fight 3 održat će se 10. augusta ove godine po prvi put u hotelu Hills. Bit će to turnir osmorice K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma, a učestvovat će takmičari iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Njemačka, Švicarske, Češke Republike, Slovačke, Holandije i Turske.

Sarajevo fight 3 će ugostiti velika imena borilačkih sportova

Pored turnira osmorice bit će organizovan i Superfight mečevi po K1 i MMA pravilima.

“Kao organizator želim naglasiti da će sve biti na vrhunskom nivou i da će gledaoci istinski uživati. Na turniru osmorice K1 radit će Haris Biber, Rasim Bašić, Čedo Pantić, Mario Marković, Denis Wolsik, Novak Radulović, Boban Ilioski i Rene Arreger. Na Superfightu će učestvovati Igor Emkić, Mesud Selimović, Bahrudin Mahmić, Berin Balijagić, Alija Tucak, Vladimir Tok, Matthias Jaskola. Potvrđeno je da će učestvovati i jedan borac iz Rusije”, kazao je Haris Sipović Sipa, koji je sa Emirom Alićem organizator turnira.

Sipović je dodao kako će pružiti priliku najboljim bh. kickboxerkama, te da žele da dođe do meča između Selme Baltić i Merime Bašić.

”Selma je prihvatila i još očekujemo potvrdu od Merime”, zaključio je Sipović.

Učesnik Sarajevo fight 3 manifestacije, Berin Balijagić navodi da se nikada nije osjećao spremnije, te se nada da će borbe proteći u najboljem redu, a za organizatore imao samo riječi hvale.

”Prvo moram pohvaliti organizaciju, koja nam je na vrijeme ponudila učešće na turniru, te nam omogućila mnogo vremena za pripremu pred ovu odličnu manifestaciju. Ja se osjećam veoma dobro, naporno treniram i nadam se da ću odraditi kvalitetan meč. Ime svog protivnika još uvijek ne znam, ali to i nije važno, jer ako sve protekne u najboljem redu, onda će i publika uživati”, rekao je Balijagić.

berin balijagicharis sipovicsarajevo fight 3
KOMENTARI

KOMENTARI