Sport Centar

Saopštenje UNFKS – “Horde zla”: Kukavički čin prijetnje igračima nikada nije bio naš metod borbe

Najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla, obratile su se javnosti preko svoje zvanične Facebook stranice i osudili čin pojedinih ljudi koji se nazivaju navijačima Bordo ekipe.

Saopštenje UNFKS – “Horde zla”: Kukavički čin prijetnje igračima nikada nije bio naš metod borbe

Oni su u saopštenju naveli da je taj potez nepromišljen i da je došao od strane neodgovornih pojedinaca koji su sebi uzeli za pravo da posjećuju kuće fudbalera.

“Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo se deklarativno ograđuje od nepromišljenih poteza neodgovornih pojedinaca koji su sebi uzeli za pravo da posjećuju kuće fudbalera Nermina Crnkića i Edina Rustemovića, napadaju porodice istih, te im upućuju prijetnje smrću. Kukavički činovi nikada nisu bili naš metod borbe i bodrenja voljenog kluba, tako će i ostati. Jasno je da ova garnitura igrača posjeduje manjak kvaliteta, tražili smo borbu i izgaranje na terenu, to smo i dobili, shodno tome ništa ne opravdava ovakve odluke neznanih junaka. Sve što možemo reći je to da će naš klub uvijek imati bezrezervnu podršku, a pojedincima poručujemo da se ubuduće suzdrže donošenja odluka na svoju ruku. Isto tako pozivamo sve “lajkače” i standardne pljuvače da za promjenu dođu na stadion. SVI NA DERBI!”, stoji u saopštenju

Podsjećamo, derbi između Sarajeva i Željezničara na rasporedu je u subotu od 17 sati.

edin rustemovicfksarajevofkzeljeznicarnermin crnkic
KOMENTARI

KOMENTARI