Saopštenje NSBiH o utakmici u Goraždu: Mi nismo učestvovali u delegiranju i analizi sudija

Nogometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se povodom dešavanja na utakmici Goražde - Velež u 17. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se povodom dešavanja na utakmici Goražde – Velež u 17. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Suđenje na tom meču izazvalo je buru reakcija, a tekst saopštenja NSBiH prenosimo vam u cijelosti:

“NS/FS BiH izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja na utakmici 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde-FK Velež, i ujedno ističe da je Nogometni savez Federacije BiH isključivo i jedino nadležan i odgovoran za organizaciju i vođenje svih segmenata takmičenja u Prvoj ligi, uključujući i segment suđenja.

Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH nije ni na koji način učestvovao u delegiranju sudija niti u analizi suđenja nakon završene utakmice, te tako ni NS/FS BiH ne može biti odgovoran za posljedice izazvane odlukama odgovarajućih komisija NS Federacije.

Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH je jedina koja je odgovorna za rješavanje pitanja vezanih za suđenje na pomenutoj utakmici.

NS/FS BiH ističe da bi ovakvih problema bilo mnogo manje kada bi postojao bar minimum saradnje i uvažavanja između nadležnih komiteta/komisija NS/FS BiH i NS Federacije”, saopšteno je iz Saveza.

fkveleznfsbih

Obavijesti me o
Izet
Gost

Onda cemo mo navijaci uzeti stvari u svoje ruke:Desi li se jos jednom kradja na stetu Veleza, uleticemo u teren i SA ZIVOTOM RASTAVITI KLADIONICARSKOG SUDIJU,sa svojim pomocnicima mafijasima-koji vjerovatno imaju dobro zaledje u FS FBiH, obicno iz Orasja.Onda drugi,koji POKUSAJU da urade isto kao ono kockarsko djubre od sudija u Gorazdu ce znati sta ce im se desiti ukoliko POKUSAJU napraviti nesto slicno.Prema gospdoi gospodski-prema kriminalcima,kriminalno i na isti nacin..pa vidjet cemo dokle ce to stici…Suludo ili jedino posteno?!

wpDiscuz