Sport Centar

Saopštenje NK Čelik: Podrška Grada potrebna odmah!

NK Čelik je na svojoj zvaničnoj stranici objavio saopštenje pod nazivom: "Podrška Grada za Čelikov reprogram potrebna odmah!", u kojoj se navodi da je uplata neophodna u ovom trenutku.

Saopštenje NK Čelik: Podrška Grada potrebna odmah!

Tekst saopštenja prenosimo u cijelosti:

“U sklopu transparentnog poslovanja prema javnosti i svojim članovima, NK Čelik Zenica objavljuje status reprograma duga.

Klub je potpisao zapisnik za reprogram duga prema Poreznoj upravi FBiH po Zakonu o izmjeni Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima FBiH pošto je posljednji rok za ulazak u taj proces bio 13. maj 2017. godine. Prema tome, klub je ušao u novu fazu po kojoj je potrebno ODMAH uplatiti porezne obaveze odnosno doprinose za ovu godinu zaključno sa 31. martom 2017. godine, a kako bi počeo proces uplaćivanja rata za saniranje glavnice duga od 2.492.996,16 KM prema Poreznoj upravi FBiH. Kamata od preko 2.5 miliona KM bi bila otpisana po isplati reprogramiranog duga nakon 10 godina.

Klub je učinio sve u svojim mogućnostima, a sada je vrijeme da Gradsko vijeće Zenice po hitnom postupku izglasa podršku za reprogram duga kako bi Grad Zenica i gradonačelnik Zenice nastavili taj proces podrške klubu. U suprotnom, nakon lobiranja za izmjenu navedenog zakona, a neiskorištavanjem istog, klub bi izgubio i posljednju priliku da očuva svoju tradiciju i bude spašen.

Odgovornost Grada Zenice”, stoji na zvaničnoj stranici NK Čelik.

grad celiknkcelikzenica
KOMENTARI

KOMENTARI