Saopštenje KK Bosna Royal: Zna li javnost ko delegira sudije u Prvenstvu BiH?

Nakon nominacija sudija od strane Kantonalnog saveza Sarajevo saopštenjem za javnost oglasio se Košarkaški klub Bosna Royal.

Saopštenje KK Bosna Royal: Zna li javnost ko delegira sudije u Prvenstvu BiH?

U nastavku vam prenosimo saopštenje Studenata.

“Ko želi ugasiti brend „KK Bosna“ i kome smeta povratak KK „Bosna“ na međunarodnu scenu?

– Je li direktor KK “Spars” gosp. Selimović zadovoljan delegiranim sudijama i je li on delegirao sudije koje njemu odgovaraju i one koji su njegovi prijatelji?-Gosp. Selimović je očito znao da će se igrati i treća utakmica između KK “Bosna” i KK “Spars” pa se u svom sopštenju pita kako to da nismo sedam dana ranije zakazali treću utakmicu?
– Da smo znali ono što je znao i gosp. Selimović, prije odigravanja druge utakmice, zakazali bi odmah treću utakmicu.
– Naravno da se gosp. Selimović ne osvrće na sudjenje u drugoj utakmici i molim javnost i medije da ponovo pogledaju utakmicu.
– Zna li javnost ko vodi prvenstvo BiH i ko delegira sudije? Prvenstvo BiH vodi kancelarija Kantonalnog saveza Sarajevo i oni nominiraju sudije cijelu sezonu.
– Predsjednik Kantonalnog saveza Sarajevo već osam godina je predsjednik KK “Spars” gosp. Nihad Selimović!
– Zna li javnost da KK “Bosna” čak nema ni svog predstavnika u Upravnom odboru Kantonalnog saveza Sarajevo?!!
– Zna li javnost čija je firma sponzor sudijske organizacije i sudija koje sude Prvenstvo BiH? Oznaka na sudijskoj opremi “No1” je brend firme čiji je vlasnik predsjednik KK “Spars”.
– Ima li i jedna država na svijetu da je firma predsjednika kluba sponzor sudijama?
– Zna li javnost kome je stalo i ko bi najviše profitirao da se KK “Bosna” ugasi?

Pozivamo navijače i sve one koji vole KK „Bosna“ da dodju, u nedjelju u 18,00 sati, u Skenderiju i da svi zajedno fer play navijanjem ne dozvolimo uništavanje KK „Bosna“, te da svi zajedno proslavimo plasman u ABA ligu.

Bosna je klub sviju nas, svima nama na ponos. Za Bosnu se ne navija, Bosna se voli”, navodi se u saopštenju KK Bosna Royal, koje potpisuje predsjednik Harun Mahmutović.

kk bosna royal