Saopštenje Budućnosti: Gordić je prošlog mjeseca odbio poziv KSBiH, svjestan je odgovornosti

Tokom posljednjih dana postavljalo se pitanje da li će Nemanja Gordić nastupiti za košarkašku reprezentaciju BiH u predstojećim utakmicama kvalifikacija za SP.

Ta mogućnost je otpala, a selektor Jasmin Repeša i direktor naše selekcije Siniša Kovačević su isticali kako je najveći krivac za tu situaciju Košarkaški klub Budućnost, koji nije dozvolio Gordiću dolazak na pripreme reprezentacije.

No, danas je KK Budućnost izdao saopštenje, u kojem se naglašava kako sam igrač nije želio da se priključi nacionalnom timu. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Prethodnih dana je putem medija selektor BiH Jasmin Repeša nedvosmisleno optužio KK Budućnost Voli za nekorektnost zbog odluke Nemanje Gordića da se ne pridruži reprezentaciji BiH u kvalifikacionim mečevima.

U cilju pravilne informisanosti javnosti, ovim putem ističemo da KK Budućnost Voli nije i neće ni ubuduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne. Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BiH. Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza.

Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema Klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora između Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u Klubu ususret predstojećoj sezoni.

Ovim putem, sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose između klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i s puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe. Ne treba zaboraviti da saradnja ne treba da počinje i završava samo na ovim kvalifikacijama.

Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz Košarkaškog saveza BiH za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima, a KK Budućnost Voli u jeku aktivnih priprema za istorijsku sezonu koja je pred nama se time neće baviti”, stoji u saopćenju uprave KK Budućnost Voli.

jasmin repesakkbuducnost volikosarkaska reprezentacija bihnemanja gordic

Ivan
Gost

E sada ga savez moze”kazniti”prijavom FIBI i oni mu mogu zabraniti igranje na jedan period..posto je u “cvijetu mladosti” to bi znacilo i kraj karijere za ovog cetnika!

Ceki
Gost

Podnijeti prijavi protiv Njega….

wpDiscuz