Sport Centar

Salčin: Trebali smo postići još pogodaka kako bi lakše bilo u revanšu

Jedan od najboljih fudbalera ekipe BH Pošta, Ermin Salčin, prokomentarisao je pobjedu protiv ekipe FAN Ferhatović/Regulator, a kao igrač MNK Željezničar dao je i svoju najavu revanš susreta play-offa za ulazak u Premijer ligu BiH u futsalu.

Salčin: Trebali smo postići još pogodaka kako bi lakše bilo u revanšu

“FAN/Regulator je vrlo dobra ekipa koja ima u svojim redovima Nidala Ferhatovića, Tarika Cerića i još neke iskusne bivše fudbalere. Sigurno je da su bili oslabljenji neigranjem Cerića koji je odličan fudbaler i čovjek kojeg poznajem već dugo. Dobili smo lakše nego što se očekivalo i mislim da je rezultat bio ubjedljiviji u odnosu na stanje na terenu.

Popravili smo formu, pošto smo donedavno bili u manjoj rezultatskoj krizi, što je i normalno za duga takmičenja. Drugi smo na tabeli SC Business lige, iza Lutrije BiH/MUP KS, a ukoliko se ukaže prilika napast ćemo i prvo mjesto. Nakon toga ide play-off u kojem se nikad ništa ne zna, a cilj nam je da odbranimo titulu ove sezone”.

Salčin je član MNK Željezničar, a bio je jedan od najboljih pojedinaca susreta protiv Banovića u prvom meču play-offa za ulazak u Premijer ligu BiH u futsalu. Istakao je da je Željezničar odigrao mnogo bolje nego što to rezultat govori.

“Prvu utakmicu smo dobili rezultatom 2:0. Bio je to težak meč, ali smo odigrali veoma dobro i sigurno smo mogli postići još neki pogodak kako bi imali lakši posao u revanšu. Mi smo mlad tim koji je tek osnovan. Na početku smo i uigravamo se, a istovremeno nam se ukazala prilika za plasman u Premijer ligu. Vrlo je važno da nismo primili gol na svom terenu, pa sada idemo u Banoviće sa dva gola prednosti. Znamo da nas tamo čeka uzavrela atmosfera, pošto je poznato da tamo ljudi mnogo vole futsal”, završio je Salčin.

business ligaermin salcinmnkzeljeznicarscbusiness liga
KOMENTARI

KOMENTARI